Premjerė: PVM sumažinimas ilgalaikio poveikio vartotojams neturėtų

  • Teksto dydis:

Sprendimų stabilizuoti smarkiai išaugusias šildymo, maisto produktų ir kita vartotojų kainas bus ieškoma, tačiau pridėtinės vertės mokesčio (PVM) maisto produktams sumažinimas ilgalaikio poveikio vartotojams neturėtų, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Pasak jos, tai rodo pavyzdys, kai praėjusią vasarą net ir sumažinus PVM maitinimo įstaigoms, kainos jose ir toliau auga.

„Jeigu reikės kokių nors papildomų sprendimų, žinoma, jų ieškosime. Bet įsivaizduoti, kad toje rinkos konjunktūroje, kurioje kainos turi tendenciją kopti į viršų, tarkime, PVM sumažinimas duos ilgalaikį sprendimą vartotojams, ten, kur nereguliuojamos kainos, (...) liepos mėnesį buvo sumažintas PVM tarifas maitinimo paslaugoms. Kas nors pastebėjo? Niekas nepastebėjo, nes ir negalėjo pastebėti“, – ketvirtadienį paskelbtame interviu LRT sakė I. Šimonytė.

„Bandymas taip intervenuoti į rinką, mano supratimu, reikštų tiesiog tokį dalyką, kad didelė dalis to mokesčio sumažėjimo liktų kažkur paskirstymo grandinėje, o žmonės mokėtų tokią kainą, kokią dabar moka“, – pridūrė ji.

Liepos mėnesį buvo sumažintas PVM tarifas maitinimo paslaugoms. Kas nors pastebėjo? Niekas nepastebėjo.

Premjerės teigimu, kainų augimą daugiausia lemia išorinės priežastys, o jos stabilizuosis, jei bus palanki geopolitinė situacija.

„Jeigu nebus didelių geopolitinių sukrėtimų, galima tikėtis, kad tas šuolis stabilizuosis ir toliau turėsime visai kitą dinamiką“,– kalbėjo I. Šimonytė. 

Tiek premjerė, tiek finansų ministrė Gintarė Skaistė anksčiau teigė, kad Lietuva neplanuoja sekti kaimyninės Lenkijos pavyzdžiu ir mažinti PVM maistui.

„Info TV“, remdamasi šaltiniais, trečiadienį paskelbė, jog Vyriausybė svarsto sumažinti lengvatinį PVM tarifą šildymui nuo 9 iki 5 procentų. Tai BNS patvirtino ir kitas nesusijęs šaltinis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai sugalvok bl

tai sugalvok bl portretas
ką nors kas turėtų. Pradėk gaudyt spekuliantus kurie keturis kartus apiplėšia Lietuvos piliečius. Ir visose šalies ūkio srityse

pensininkė

pensininkė portretas
Lenkijoje PVM sumažinimas matosi kainose o Lietuvoje nesimatys kodėl ministre, vakar vakare pilstė iš tuščio į kiaurą ir nieko daugiau kad pagal ministę atlyginimai auga daugiau negu kainos, tai gal tik jai , o realiai turėtų atlyginimai dar tiek didėti kad bent kiek padengtų tuos kainų šuolius pareiškė kad pensija padidėjo 12 proc. bet kiek kalbėjau su pažįstamais tai netiesa mano didėjo tik 10 proc, tai pridėk ministerka dar tuos žadėtus 2 proc.

Gaila žmogaus

Gaila žmogaus  portretas
Nesupranta politikai kas karalystėje (šalyje savo) svarbiausia. Ogi patenkinti ir sotus po stogu piliečiai, gerai apsirengę, su super švietimu, medicina ir senatvė. Kad taip būtų reikia mažinti energetikai ir maistui mokesčius būtinai. Kuo kompensuoti praradimus, siūlau paimti iš NT pirkimo bumo, naujo auto pirkimo bumo prabangos tarkim, aukso, deimantų pirkimo buvo, ir tuos pinigus paskirstyti tinkamai...be to kol dar minusines palūkanos tegul ta valdžia ima tuos pinigus ir duoda žmonėms energetikai paramai, pvz dėl pakiku elektros kainų saulės elektrinės sluojamos o supersti 7mln EUR apva parama per vieną dieną ištaisyta...o apie žalia energija visi politikai peza, tai pasiskolinti 100-200mkn EUR ir duokite žmonėms verslui investuoti,,,juk čia ne pavalgyti pinigai,,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių