Premjerė: parama nukentėjusiam verslui po karantino turi būti taikli

Po truputį atlaisvinant per karantiną apribotas veiklas ruošiamos  priemonės, kad verslas galėtų greičiau atsigauti, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Pasak jos, priemonės turi būti taiklios ir skiriamos sektoriams, kurie nukentėjo labiausiai, pavyzdžiui – turizmo. Viena tokių priemonių – pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata. 

„Dabar pagrindinis klausimas – kaip laisvėjant apribojimams nepadaryti labai staigaus perėjimo į naują situaciją, kai nėra karantino, apribojimų, tarsi galima veikti, bet gal paklausai atsigauti reikės ilgesnio laiko, ypač tose veiklose, kurios susijusios su turizmu“, – spaudos konferencijoje sakė premjerė.

Pasak jos, šiuo metu kuriamos priemonės, tačiau tai nebus poprastovinė parama, kokią siūlė praėjusi Vyriausybė, kai nemažai lėšų buvo skiriama sektoriams, menkai nukentėjusiems nuo pandemijos.

„Reikia taiklinti tas priemones, ir jos bus pasiūlytos pirmiausia tiems sektoriams, kuriems bus sunkiausia atsidaryti, įskaitant ir pridėtinės vertės mokesčio lengvatą“, – pridūrė ji.

Praėjusią savaitę I. Šimonytė taip pat sakė, kad bus keičiama nedarbo draudimo sistema, tačiau išsamiau būsimų pokyčių nekomentavo. Apie juos kol kas nieko nežino Užimtumo tarnyba – tai BNS patvirtino jos vadovė Inga Balnanosienė.

Lietuvos bendrajam vidaus produktui (BVP) šių metų pirmąjį ketvirtį augus 1 proc., I. Šimonytė taip pat sako, kad pagrindinis augimo šaltinis buvo veiklos, nepriklausančios nuo valstybės finansinės paramos.

„Tose veiklose, kurios labiausiai priklauso nuo finansinės paramos – ar tai maitinimo, ar kiti sektoriai, kurie vis dar lieka apriboti, jokio augimo mes nefiksavime ir negalėjome fiksuoti“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių