Premjeras nežada kompensacijų savivaldybėms dėl minimalios algos

Premjeras Algirdas Butkevičius nežada valstybės paramos savivaldybėms, kurios teigia, kad minimaliai algai padidinti iki 1000 litų jų biudžetuose šiemet stinga apie 40 mln. litų.

Pasak premjero, vietos valdžia dar turi vidinių finansinių rezervų, be to, jos gali tikėtis viršplaninių pajamų.

„Tikrai biudžeto persvarstymas nėra numatytas šių metų viduryje. Sausio mėnesio pajamų surinkimas rodo, kad yra gaunama viršplaninių pajamų ir manau, kad savivaldybėms bus leista viršplanines pajamas pasilikti, kurios bus nukreiptos įsiskolinimų dengimui ar darbo užmokesčio padengimui“ , - „Laisvosios bangos radijui“ trečiadienį sakė premjeras.

„Manau, kad savivaldybės turi dar tam tikrų vidinių finansinių rezervų. Kai žiūrim kai kurių savivaldybių finansinius likučius, nesuprantama, kad bankuose laikoma iki beveik penkių milijonų indėliai“, - teigė A.Butkevičius.

Pasak ministro pirmininko, savivaldybės turi sutelkti dėmesį darbo vietas kuriančioms programos, gyvenamųjų namų renovacijai, energetikos sektoriaus pertvarkai ir paraiškoms gauti Europos Sąjungos (ES) paramą. „Kada didės atlyginimas, darbo vietų skaičius augs, ir savivaldybių biudžetų pajamos didės“, - sakė premjeras.

Dienraštis „Lietuvos žinios“ antradienį pateikė Lietuvos savivaldybių asociacijos pateikti duomenis, kad iš 55 apklausoje dalyvavusių savivaldybių tik trys - Klaipėdos bei Šiaulių miestų ir Kaišiadorių rajono - nurodė, kad lėšų minimaliai mėnesio algai padidinti joms nestinga.

Vilkaviškio rajono savivaldybė teigia, kad jai trūksta 1,2 mln. litų,Tauragės rajono - 1,2 mln. litų, Šilalės rajono - 1,3 mln. litų, Šakių rajono - 1,2 mln. litų, Pakruojo rajono - 1,06 mln. litų, Kretingos rajono -1,0 mln. litų, Klaipėdos rajono - 1,58 mln.- litų, Anykščių rajono - 1,1 mln. litų, Panevėžio miesto - 2,3 mln. litų, Palangos - 1,5 mln. litų, Kauno miesto - 7,3 mln. litų, Marijampolės - 1,6 mln. litų.

LSA direktoriaus pavaduotojas Rimantas Čapas teigė, kad dėl tokios situacijos savivaldybės bus priverstos savo biudžetus tvirtinti nenumatydamos pakankamo finansavimo joms pavaldžioms įstaigoms. Finansinės skylės paaiškės metų pabaigoje. Anot merų, bandydamos jas lopyti savivaldybės turės taupyti darbo užmokestį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

premjerui

premjerui portretas
"ačiū" premjere už padidintą min.algą.Dirbau 0,75 etato už min,algą dabar darbdavys siūlo už tą patį atlyginimą dirbti trumpiau.Jei anksčiau už išdirbtus metus ,skaičiuodavosi 9,5 mėn. stažas ,tai dabar skaičiuosis 8,4."AČIŪ didelis "AČIŪ.Pakelt pakėlė,o apie pasekmes niekas negalvoja.Sišikta valdžia ir tiek.

to 1.

to 1. portretas
tai ko visi tyli? Ko nestreikuoja? Vadinasi visiems gerai, tik tamstai blogai

Gyvenam

Gyvenam portretas
europoj minimali 1000eu
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių