Premjeras: Aplinkos apsaugos departamento darbas – nepakankamas

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad Aplinkos apsaugos departamento (AAD) darbas yra nepakankamas.

„Darbas tikrai yra nepakankamas. Reikia suteikti ne tik teisinius įrankius. Vakar Seimas priėmęs taip vadinamą „Klaipėdos paketą“ tikrai teisinėje plotmėje suteikė papildomus įrankius. Dabar turime tą departamentą stiprinti žmogiškaisiais resursais, sudaryti galimybę gauti informaciją, reikalingą jų veiklai vykdyti ir, kas dar labai svarbu, pasidalinti ta informacija laiku, turint aiškų mechanizmą su ikiteisminio tyrimo institucijomis ir institucijomis, kurios turi teisę vykdyti kriminalinę žvalgybą, nes pats AAD nėra nei ikiteisminio tyrimo įstaiga, nei kriminalinės žvalgybos, kas apsunkina jų veiklą“, – po Vyriausybės posėdžio sakė S. Skvernelis.

Anot jo, nėra norima, kad Aplinkos apsaugos departamentas galėtų pats pradėti ikiteisminį tyrimą.

„Čia yra nesusipratimas. Jei didinsime ikiteisminių tyrimų institucijų kiekį, tai turėsime kalbėti apie kokybę ir ikiteisminių tyrimų skaičių. Jei bus tinkamas informacijos apsikeitimas, tai tą darbą darys tos įstaigos, kurios tai turi daryti“, – teigė premjeras.

Kaip ELTA jau rašė, aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, susitikęs su AAD direktoriumi Vaidu Laukiu, teigė, kad jis iki kovo 1 d. turės pateikti konkrečius darbus, kurie padaryti keičiant aplinkosaugos sistemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visa

Visa portretas
aplinkosauga isvalyti ir primineti is naujo.Gerai perfiltravus, nas ten korupcijos karalyste.Dabrtiniai nesuiteresuoti aplinkotvarka.

laikas atejo

laikas atejo portretas
jau prabudai po tiek laiko issimiegojai tai kelkis

kestut

kestut portretas
Nusikalstamas darbas ir už tai turi atsakyti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių