Pienas pinga, mėsa brangsta

Šalies prekybininkai antrąją balandžio savaitę mažino beveik visų pieno produktų ir daugumos daržovių kainas, o mėsa, duona, medus, žuvis, makaronai parduotuvėse buvo brangesni nei prieš metus.

Labiausiai iš daržovių balandžio 9 d., palyginti su balandžio 10-ąja pernai, atpigo naujojo derliaus baltagūžiai kopūstai – jų kilogramo kaina smuko 62,4 proc., pranešė Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.

Už kilogramą paprikų prekybininkai prašė 32,8 proc. mažiau, ilgavaisiai agurkai atpigo 6,8 proc., svogūnai – 3,9 proc., pomidorai – 1 proc. Morkos per metus gerokai pabrango – nefasuotų morkų kilogramo kaina išaugo 25,6 proc., fasuotų – 10,4 proc.

Iš mėsos ir jos gaminių palyginamuoju laikotarpiu daugiausia pakilo šaldytų vištienos ketvirčių (32,4 proc.) kilogramo mažmeninė kaina. Pieniškos dešros pabrango 29,3 proc., šaltai rūkytos dešros – 25,5 proc. Mažiau reikėjo mokėti tik už kalakutienos krūtinėles (9,2 proc.), kiaulienos nugarinę (0,8 proc.) ir sprandinę (0,4 proc.).

Centro duomenimis, kilogramas menkių filė per metus pabrango 24 proc., sūdytų silkių – 14,7 proc., Atlanto lašišų – 14,1 proc., karpių – dešimtadaliu, europinių jūrų lydekų – 9,1 proc.

Už kilogramą medaus plastikiniame indelyje šių metų balandžio antrą savaitę parduotuvėse buvo prašoma 35,1 proc., už spagečius – 16,7 proc., už juodą duoną – 10,6 proc. daugiau nei atitinkamu metu pernai.

Iš pieno produktų daugiausia krito pakelio 9 proc. riebumo varškės (16,8 proc.), kilogramo 22 proc. riebumo varškės sūrio ir kilogramo guodos (po 10,1 proc.) kainos. 30 proc. riebumo grietinė pabrango 5 proc.


Šiame straipsnyje: Maistasprekybininkaipirkėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių