Patikslino tvarką: neturintieji galimybių paso galės pasinaudoti kavinių tualetais

Neturintieji galimybių paso lauko kavinių lankytojai galės pasinaudoti kavinių tualetais – sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys antradienį pakeitė savo ankstesnį įsakymą, draudusį be galimybių paso užeiti į kavinių vidų.

Jame nurodoma, kad tokie žmonės nuo trečiadienio į viešojo maitinimo įstaigų uždaras erdves gali būti įleidžiami tik pasinaudoti tualetu, dėvint kaukes.

Kaukių leidžiama nedėvėti neįgaliesiems, to negalintiems daryti dėl sveikatos. Tačiau jiems rekomenduojama dėvėti veido skydelį.

Nuo rugsėjo 13-osios be galimybių paso žmonės gali apsipirkti tik parduotuvėse, kurių pagrindinė veikla yra maisto, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių pardavimas, turinčiose atskirą įėjimą iš lauko, ir jų prekybos plotas turės būti mažesnis nei 1,5 tūkst. kv. metrų.

Imuniteto neturintys žmonės taip pat negali lankytis grožio salonuose, viešojo maitinimo įstaigose, pramogų vietose, renginiuose, išskyrus atvirose erdvėse vykstančius renginius, kuriuose dalyvauja ne daugiau kaip 500 žmonių.

Ribojimai netaikomi žmonėms, kurie yra pasiskiepiję pilna skiepijimo schema ir įgiję imunitetą, persirgę koronavirusu, kai tai patvirtinta PGR, antigeno testais arba serologiniu antikūnų tyrimu, turi neigiamą PGR testą, atliktą per pastarąsias 48 valandas, ir vaikams iki 16 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Lietuvą valdo kvailiai arba Lietuvos priešai .

Anonimas

Anonimas portretas
Kur logika be galimybių juk negalima leisti i kavines vidų ,o kur paprastai būną kavinėse tualetai.Valgyti negali,bet prišikti tualete prašom.

AAA

AAA portretas
Ta prasme kakulį bus galima padaryt ir be paso - nu tiesiog puiku... O kas įpareigoja tokius visus šiknius įleist?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių