Pasiūlymai, kaip greičiau atverti prekybos vietas: bus vykdoma nuolatinė kontrolė

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA), kuri vienija didžiuosius prekybos centrų valdytojus ir jų konsultantus, siūlo priemonių paketą, kaip, gerėjant epidemiologinei situacijai, palaipsniui atverti prekybos vietas.

„Praėjus beveik dviem mėnesiams po pagrindinės centrų veiklos sustabdymo matome, kad galimybė veikti – šiuo metu vienintelė tvari pagalbos priemonė tiek smulkiajam, tiek vidutiniam verslui. Pasiūlymas prekiauti internetu arba bekontakčiu būdu gelbėja tik nedidelę dalį verslų ir labai maža apyvartos dalimi, o kiti apskritai neturi tam galimybių ir pasirengimo, neturi sąlygų investuoti į nuotolinės prekybos formą. Dalis, ypač smulkieji, svarsto apie visišką verslo uždarymą“, – teigia LNTPA prezidentas Mindaugas Statulevičius.

Praėjus beveik dviem mėnesiams po pagrindinės centrų veiklos sustabdymo matome, kad galimybė veikti – šiuo metu vienintelė tvari pagalbos priemonė tiek smulkiajam, tiek vidutiniam verslui.

Didžiųjų prekybos centrų valdytojus, investuotojus ir konsultantus – tarp kurių Vilniaus, Kauno, Klaipėdos „Akropoliai“, sostinės „Panorama“, „Ozas“, „CUP“, „BIG“, „Outlet park“, „Unideco“ – vienijanti LNTPA siūlo prekybos vietose užtikrinti ne mažesnis kaip 40 kv. m asmeniui prekybos plotą ir vykdyti nuolatinę kontrolę prekybos centro viešose erdvėse, kaip laikomasi atstumo ir nesibūriavimo reikalavimų.

Taip pat siūloma nuolat, ne rečiau kaip kartą per savaitę, prekybos centrų ir nuomininkų sąskaita savanoriškai testuoti visus centre dirbančius darbuotojus. Taip pat gali galioti įpareigojimas į darbą atvykti tik turint neigiamą testo rezultatą.

Siūloma eismą prekybos centruose organizuoti taip, kad nesusitiktų priešingomis kryptimis judantys pirkėjų srautai atskiriant judėjimą alėjose priešingomis kryptimis. Prekybos centrai taip įsipareigotų naudoti maksimalų galimą ventiliavimo ir oro ištraukimo galingumą (priklausomai nuo oro sąlygų), siekiant užtikrinti kuo spartesnę oro apykaitą.

„Prekybos centrai siūlosi įsipareigoti užtikrinti, kad kiekvienas lankytojas pasikeistų veidą dengiančią apsauginę kaukę įeidamas į prekybos centrą, ir pasirūpinti, kad tokios kaukės būtų suteikiamos prekybos centro valdytojo sąskaita“, – teigia asociacija.

Asociacija taip pat siūlo nustatyti kelias valandas darbo dienomis, kuomet būtiniausių paslaugų pardavimo taškuose aptarnaujami tik vyresni nei 60 metų klientai.

Nuo gruodžio 16 dienos šalyje veikia tik maistu prekiaujančios parduotuvės, vaistinės, optikos ir ortopedijos bei veterinarijos paslaugas teikiančios prekybos vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miau

miau portretas
reik premjerei ir prezidentui nueiti i didz prekybos centrus,jie gal ten nebuve,nemato kokia padetis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių