Nuo koronaviruso nukentėjęs žvejybos sektorius galės gauti paramą

Baltijos jūroje ir Baltijos jūros priekrantėje žvejojančios verslinės žvejybos įmonės bei vidaus vandenyse žvejojančios verslinės žvejybos įmonės, nukentėjusios nuo koronaviruso pandemijos, nuo pirmadienio gali teikti paraiškas paramai gauti.

Kaip nurodo Žemės ūkio ministerija, iš viso tam skirta 1 mln. eurų. 

Žemės ūkio ministerijos Žuvininkystės skyriaus vyr. specialistas Darius Krištonaitis teigia, kad kompensacijos bus mokamos už šių metų kovo 1–birželio 30 dienos laikotarpį. 

„Bus remiamas laikinas žvejybos veiklos jūroje arba vidaus vandenyse nutraukimas, kai veikla buvo laikinai nutraukta dėl COVID-19 viruso protrūkio. Jei per kalendorinį mėnesį bendras žvejybos veiklos dienų skaičius sumažėjo bent viena žvejybos veiklos diena, palyginti su vidutiniu žvejybos veiklos dienų skaičiumi per atitinkamą mėnesį 2017–2019 metais, ir jei pareiškėjai atitinka ir kitus keliamus reikalavimus, tuomet jie gali pretenduoti į paramą“, – teigia D. Krištonaitis.

Parama bus teikiama pagal Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2014–2020 metų veiksmų programos pirmojo Sąjungos prioriteto „Aplinkosaugos požiūriu tvarios, efektyviai išteklius naudojančios, inovacinės, konkurencingos ir žiniomis grindžiamos žvejybos skatinimas“ priemonės „Laikinas žvejybos veiklos nutraukimas“ veiklos sritį „Laikinas žvejybos veiklos nutraukimas dėl COVID-19“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Just

Just portretas
nu kai durnumo ir letumo ta zemes ministerija. zuvytems uz pavasari milijona padalins. tai tik dabar pabudo kai jau naujas karantins ateina. tai kitu metu viduri uz spali vel milijona. prirenka visokiu vazonu i zuvininkyste tai tik plovykla ir uzsiima. valyt reik ta ministerija be gailescio

LKL

LKL portretas
Pasirodo tos nesažiningos žuvys nedėvi kaukių ir gali užkrėsti vargšus žvejus,tai jiems reikia milijono eurų kad neužsikrėstų,kažkoks debilizmas,o žuvys tikrai jų neužkrės nes jas beveik visas išgaudė-įteisinti brakonieriai.

Anonimas

Anonimas portretas
ar karosai irgi ismire kads reikia paramos kaip ukininkam ? durniu laivas !!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių