Ministerija: per trejus metus talentų pritraukimui į Lietuvą skirta 2,3 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Siekiant į Lietuvą pritraukti aukštos kvalifikacijos specialistų ir darbdavių per trejus metus Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIM) šiam tikslui įgyvendinti suteikė finansinių paskatų už 2,3 mln. eurų.

„Ši priemonė yra svarbi Lietuvos vertės pasiūlymo dalis, padedanti į šalį pritraukti aukštą pridėtinę vertę kuriančių specialistų iš užsienio ir užsienio investuotojų. Praėjusiais metais patvirtinome net 53 užsienio investicijų projektus, tad neabejoju, kad finansinės paskatos lietuvių kilmės ir kitiems užsienio talentams padeda užsitikrinti, kad, norint sėkmingai įgyvendinti projektus, nepritrūks reikiamų specialistų, ir didina Lietuvos konkurencingumą“, – pranešime cituojama ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Kaip nurodo ministerija, išmokos dydis šiais metais asmenims siekia 3788 eurus, darbdaviams – iki 6653 eurų. Norint ją gauti, su darbdaviu turi būti sudaryta neterminuota darbo sutartis, o atvykstančiojo profesija įtraukta į aukštą pridėtinę vertę kuriančių profesijų, kurių darbuotojų trūksta Lietuvoje, sąrašą.

Pagal ministerijos sudarytą aukštą pridėtinę vertę kuriančių profesijų sąrašą didžiausias skaičius išmokų skirtas kompiuterių sistemų analitiko, inžinieriaus programuotojo, kompiuterių sistemų inžinieriaus, programuotojo, programinės įrangos testuotojo, techninio vadovo ir gamybos inžinieriaus specialybėms.

Dėl finansinių išmokų bus galima kreiptis iki kitų metų gegužės mėnesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių