M. Navickienė: šildymo kompensacijas siūloma skirti iš karto šešiems mėnesiams

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė sako, kad kompensacijas už centralizuotą šildymą siūloma skirti iš karto šešiems mėnesiams, o ne trims, kaip yra dabar. Kompensacijas, be to, gautų ne tik mažiausiai uždirbantys, pažeidžiamiausi gyventojai, bet ir gaunantys vidutinį darbo užmokestį, todėl tikimasi, kad jų gavėjų padaugės  20-30 procentų.

„Šildymo kompensacijų gavėjams nebereikėtų antrą kartą per tą patį šildymo sezoną kreiptis dėl kompensacijos, ir parama, kompensacija dirbantiems žmonėms būtų skiriama ne trims, bet šešiems mėnesiams – visam šildymo sezonui“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė Monika Navickienė.

Anot jos, kreiptis dėl kompensacijos bus galima nebūtinai prasidėjus šildymo sezonui, bet ir mėnesį iki jo pradžios. Jei žmogus kreipsis vėliau, jam atgaline data bus kompensuojama už du mėnesius, o jei kreipsis laiku arba anksčiau – kompensaciją galės gauti už visą šildymo sezoną – tai yra šešis mėnesius.

„Maždaug rugsėjo viduryje žmonės jau gali kreiptis į savivaldybę ir šita šildymo kompensacija pasiekia ne tik pačias mažiausias pajams gaunančius, neįgaliuosius, pensininkus, vienišus asmenis, bet ir vidutinį darbo užmokestį gaunančius žmones“, – sakė ministrė.

„Esame paskaičiavę, kad keturių asmenų šeima, iš kurių du uždirba vidutinį darbo užmokestį, gyvena 70 kvadratinių metrų ploto bute, už šildymą nesumokėtų daugiau 45 eurų“, – pridūrė ji.

Anot socialinės apsaugos ir darbo ministrės, tokia tvarka apsaugo gyventojų pajamas, kad už šildymą nebūtų sumokėta daugiau nei 10 proc. žmogaus arba namų ūkio pajamų išskaičiavus valstybės remiamų pajamų dydžio paramą.

Valstybės remiamų pajamų dydis pernai siekė 128 eurus, o šiemet jis padidintas iki 147 eurų, todėl, pasak ministrės, apie 60 proc. padidėjo šildymo kompensacijų gavėjų.

M. Navickienės duomenimis, praėjusį šildymo sezoną dėl kompensacijų kreipėsi apie 240 tūkst. asmenų ar namų ūkių. Šį sezoną tikimasi 20-30 proc. daugiau besikreipiančių.

Ministrės teigimu, pakeitimai bus pristatyti Vyriausybei kitą savaitę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vau

Vau portretas
Medienos atliekas privačių miškų savininkai perdirbimui į biokurą pardavinės tada, kai kainos bus pakilusios iki kosminių sumų. Dabar neparduoda savivaldybėms, laukia kol gaus daugiau. Tada užsipirks savivaldybės brangiai. Turtuoliai pralobti iš miško tiek, kad užteks ir jų anūkams, ir proanūkiams parazituoti iki gyvenimo galo. Šildymas bus brangus neturtingiesiems gyventojams daugiabučiuose ir biudžetinėse įstaigose tai yra, darželiuose poliklinikose, ir t.t. Valdžia dalins kompensacijas šildymui. Bet tai yra tų pačių gyventojų sumokėtų mokesčių pinigai ir dar valstybė skolinsis. Ta valstybės skola vis didės ir ją privalės padengti mokesčių mokėtojai, mokesčiai vis didės. Ir ką? Visa tai tam, kad pralobti miškų savininkai, perpardavinėtojai ir grupelė aferistų valdžioje? Ar ne paprasčiau itin didelio sunkmečio sąlygomis, kuris galimai tęsis apie 10 metų jau dabar patvarkyti taip, kad privatininkai ir miškų savininkai netektų tos nuosavybės ir visuomenės reikmėms miškai būtų atiduoti

T

T portretas
O kur pagalba pinigais nauja išmoka kiekvienam namų ūkiui konkreti kaip visoj Europoj? Kad gaus šildymo kompensacija tai čia seniena , ir kad vietoj 3men iškart 6mėn čia tik punkto pataisymas, o ne pagalba. O kur nauja pagalba dėl dabartinės situacijos elektros ir dujų kur išmoka 500eur bent kiekvienai šeimai. Bobų valdžia gaili pinigų išmokėt žmonėms.

o

o portretas
kodel nieko apie pensininkus kurie gyvena bendrijose ir gauna min kas kompensuos ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių