Lenkai pakraupę: įmonės savininkas darže užkasinėjo žmogieną

Lenkijos prokurorai atskleidė šiurpią istoriją, tik per stebuklą nesibaigusią masiniais gyventojų sveikatos sutrikimais. O istorijos centre – tonos žmogienos, užkastos darže, praneša portalas gazeta.pl.

Chožovo miesto verslininkas Marekas M. turėjo savo verslą, orientuotą į ne itin apetitišką, bet stabilią paklausą turintį verslą. Jo bendrovė užsiėmė medicininių atliekų, tarp jų – ir žmogaus kūno dalių, utilizavimu.

Verslas klestėjo. Mareko M. įmonė sudarė medicininių atliekų utilizavimo sutartis su daugiau nei trimis šimtais gydymo įstaigų. Verslininkas įsipareigojo iš jų surinkti visas medicinines atliekas – nuo švirkštų iki amputuotų galūnių ar operacijų metu išpjautų auglių.

„Marekas M. turėjo tiek daug klientų, kadangi jis buvo nepaprastai konkurencingas. Jeigu kitos regiono firmos siūlė 5 zlotų kainą už kilogramą medicininių atliekų, tai Marekas M. deklaravo, kad jomis užsiims už kiek daugiau nei 3 zlotus“, - Gazeta.pl teigė neįvardintas su tyrimo medžiaga susipažinęs asmuo.

Žmogieną malė į faršą

Atliekas Mareko M. įmonė turėjo išvežti į specialią deginimo gamyklą. Tačiau prokurorai atskleidė, kad siekdamas sumažinti paslaugų savikainą, verslininkas ėmėsi kraupaus ir, žinoma, neteisėto darbo.

Prokurorai nustatė, kad į deginimo gamyklą medicininės atliekos keliavo trumpai – vėliau nutarta taikyti kitokią praktiką.

Iš pradžių jos buvo užkasinėjamos sklype Chožove, kuriame stovi Marekui M. priklausantis namas. Negana to, nustatyta, kad jis su specialia įranga malė žmogaus kūno dalis, norėdamas jas laidoti kuo kompaktiškiau. Prokurorams Marekas M. prisipažino taip sumalęs ne mažiau kaip 30 tonų žmogienos.

Kvapas suviliojo šunis

Bet tuo viskas nesibaigė. Sklype pradėjo nepakakti vietos. Tada Marekas M. išsinuomojo porą furgonų, kuriuos iki stogo pripildė medicininėmis atliekomis ir pastatė garaže.

O prokurorus pas Mareką M. atvedė šunys. Ne specialiai dresuoti kinologų keturkojai, o paprasti Chožovo šunys. Jie, užuodę mėsę, apie verslininko valdas sukiojosi ištisais būriais.

Iš viso Mareko M. Valdose aptikta apie 100 tonų medicininių atliekų. „Tik per stebuklą išvengta epidemijos“, - teigė Gazeta.pl šaltinis.

Už pavojaus žmonių sveikatai sukėlimą verslininkui gresia iki penkerių metų laisvės atėmimo. Marekas M. savo kaltę pripažino.

Beje, jis jau ne pirmą kartą įkliuvo teisėsaugai. 2006 m. policija sąvartyne aptiko keliasdešimt konteinerių su žmogaus kūno dalimis. Tuomet nustatyta, kad žmogieną į sąvartyną išvežė Marekas M.


Šiame straipsnyje: žmogienanelegalus verslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

8wp

8wp portretas
čia kaip pedofilija - psihikos liga

nu nafik

nu nafik portretas
eina sau, jau kai perskaiciau, kad male zmogiena, tai pagalvojau, kad desreles dare. Nors is kur gali zinoti..... Fuiiiiiii

Geras

Geras portretas
Kas dar nori lenkiškų birkų papigiai, prašom važiuojam, perkam urmu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių