LB vadovas: valdžios parama gyventojams ir verslui turėtų būti „sukelta į biudžetą“

Valdžios finansinė parama dėl koronaviruso krizės nukentėjusiems gyventojams ir verslui turėtų būti „sukelta į biudžetą“, teigia Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

„Būtina visas priemones sukelti į biudžetą, kitaip sakant, be biudžeto pakeitimo, taip vadinamo papildomo biudžeto, šiems metams, mūsų nuomone, sunku būtų judėti į priekį“, – antradienį Seime skaitydamas pranešimą apie LB tikslų įgyvendinimą pareiškė V. Vasiliauskas.

Pasak jo, koreguoti biudžetą reikia dėl didėjančių valstybės išlaidų ir mažėjančių pajamų.   

„Be biudžeto korekcijų, mano galva, parlamentinėje respublikoje judėti toliau į priekį būtų sudėtinga. Todėl mes ir sakome, tikrai visos tiek išlaidų priemonės, tiek pajamų priemonės jos turėtų atsispindėti pakoreguotame biudžete“, – parlamentarams aiškino V. Vasiliauskas.

Jis vėliau BNS pabrėžė, kad būtų buvę korektiška biudžetą taisyti kovo mėnesį, Seime tvirtinant 5 mlrd. eurų skolinimosi limitą ekonomikos skatinimui. 

„Jeigu vyksta didelės  korekcijos, o sutikime 5 mlrd eurų tikrai didelės korekcijos, tai būtų labai korektiška, jei tai atsispindėtų biudžete“, –  teigė V. Vasiliauskas.   

Tačiau, anot jo, patikslinti biudžetą dar nevėlu.

„Kada kalbame apie tokius priemonių paketus ir atitinkami matome mažėjimo tendencijas pajamų srityje, tai žingsnis dėl biudžeto peržiūrėjimo būtų labai natūralus. Sakyčiau, kad jis galėtų būti žengiamas ir dabar“, – BNS sakė V. Vasiliauskas.

Premjeras Saulius Skvernelis ir finansų ministras Vilius Šapoka tvirtina, kad poreikio tikslinti šių metų biudžetą kol kas nėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Pirmiausia nuo lietuvos banko darbuotojų algų mažinimo ir optimizacijos reikėtų pradėti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių