Kviečia susipažinti su Lietuvos ilgalaikės renovacijos strategija

Aplinkos ministerija parengė Lietuvos ilgalaikės renovacijos strategijos projektą ir kviečia visuomenę su ja susipažinti.

Kaip pranešė ministerija, pasiūlymus ir pastabas galima teikti iki vasario 12 dienos.

„Strategijoje išdėstytos veiksmų gairės, priemonės ir pažangos rodikliai, atsižvelgus į ES tikslą išmetamą šiltnamio dujų kiekį iki 2050 metų sumažinti 80–95 proc., palyginti su 1990 metais. Ji skirta užtikrinti, kad energija viešiesiems ir privatiems pastatams, gyvenamiesiems namams būtų vartojama ypač taupiai, kad būtų sudarytos palankesnės sąlygos esamiems pastatams pertvarkyti į bemaž nulinės energijos pastatus“, – pranešė Aplinkos ministerija.

Įgyvendinant strateginį tikslą, siekiama iki 2050 metų turėti visiškai nuo iškastinio kuro nepriklausomą pastatų fondą ir 60 proc., palyginti su 2020 metais, sumažinti metinį pastatų fondo pirminės energijos vartojimą, o pirminės energijos iš iškastinio kuro vartojimą ir anglies dioksido emisijų kiekį – 100 proc.

Ilgalaikę renovacijos strategiją, kuri, kaip nurodoma, yra viena iš priemonių ištaisyti ES direktyvų dėl energijos sunaudojimo pastatuose pažeidimą, Vyriausybė ketina patvirtinti kovo mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
galva pasales konkreciai

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
bailį anonime besigėdijantis savo vardo pavardės , siūlau gerai pagalvoti prieš minint ne save , ar aišku pasimyželi

Anonimas

Anonimas portretas
< Žilvinas Ručys > SERGI ? daugiabutyje TOKIAS NESAMONES DARYTI ? NEZIMNAI TYLEK !!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių