Kurių sričių darbuotojai daugiausia įspėti apie atleidimus?

  • Teksto dydis:

Nuo kovo 16 dienos iki šios savaitės daugiausia apie atleidimus buvo įspėjami darbuotojai apdirbamosios gamybos, transporto ir saugojimo bei prekybos veiklas vykdančiose įmonėse, pranešė Užimtumo tarnyba.

Pasak tarnybos, iš viso gauta 70 pranešimų apie 2920 numatomų atleisti darbuotojų.

Užimtumo tarnyba nurodė, kad pranešimų apie grupės darbuotojų atleidimus daugiausiai gauta balandį – tai glaudžiai siejasi su kovo 16 dieną šalyje paskelbta ekstremalia situacija ir karantinu, kai dalis įmonių susidūrė su finansiniais sunkumais ir turėjo riboti savo veiklos apimtis dėl pasaulyje išplitusios koronaviruso infekcijos.

Apdirbamosios gamybos įmonės apie atleidimus įspėjo 1146 darbuotojus, transporto ir sandėliavimo įmonės – 500 žmonių, prekybos bei transporto priemonių remonto – 269.

Dažniausia priežastis, kurią nurodė 48 įmonės, yra darbo organizavimo pakeitimai, apie tai įspėti 2086 darbuotojai. Apie įmonės bankrotą 10 įmonių įspėjo 360 darbuotojų, dėl įmonės likvidavimo septynios informavo 179 darbuotojus, dvi dėl reorganizacijos – 42 žmones, dar dvi dėl veiklos nutraukimo – 78 žmones ir viena įmonė dėl veiklos stabdymo – 175 žmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių