KPMG tyrimas: kas penkta Lietuvoje surūkoma cigaretė yra nelegali

  • Teksto dydis:

Kas penkta Lietuvoje surūkoma cigaretė yra nelegali, rodo Europoje atliktas naujausias bendrovės KPMG tyrimas. Pasak jo, pernai  kontrabandinių ir suklastotų cigarečių rinkos dalis Lietuvoje buvo 19 proc. – 1,1 procentinio punkto mažiau nei 2020 metais.

Tyrimo duomenys rodo, kad Lietuvoje per metus suvartojama 2,8 mlrd. cigarečių, iš jų  0,5 mlrd. vienetų yra nelegalios, o tai daugiau negu Latvijoje (0,3 mlrd.) ir Estijoje (0,1 mlrd.) kartu sudėjus, pranešė bendrovė „Philip Morris Baltic”.

Dėl į šalį plūstančio nelegalių rūkalų srauto valstybės biudžetas kasmet netenka apie 79 mln. eurų pajamų.

Lietuvą pagal nelegalios rūkalų rinkos dalį lenkia tik Prancūzija ir Graikija, kur suklastotos ir kontrabandinės cigaretės 2021 metais sudarė atitinkamai 29  proc. ir 24 proc. rinkos. Prancūzijoje, kur per pastaruosius penkerius metus vidutinė legalių cigarečių pakelio kaina išaugo daugiau nei dukart, nelegalių rūkalų vartojimas auga.

Tuo metu Lenkijoje ir Vokietijoje pastebėtas jų vartojimo sumažėjimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas.

Pilietiškas. portretas
Tai laikas pradėti kovą su konrabanda, o nedejuoti! Kaune, Vytauto pr. ties turgaviete visi mato ir žino tamsesnio gymio cigarečių pardavėjas, bet policininkai to nepastebi!

Anonimas

Anonimas portretas
Ko tikites kai kasmet kelia kainas cigareciu? Nulis logikos..

Ghost

Ghost portretas
Nebūtu kosminė kaina visi rūkytu lietuviškas cigaretes.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių