Kirpėjų ir grožio specialistų atstovė apie Vyriausybės sprendimą: džiugi naujiena

Vyriausybei leidus nuo kito pirmadienio teikti visas grožio paslaugas, Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė sako, kad sektoriui tai yra džiugi naujiena.

„Iš tikrųjų labai gera naujiena. (...) Suprantu tą saugumą, viskas yra puiku, tačiau bet kokiu atveju mes už tai esame labai atsakingi, nes grožio sritis yra ta sritis, kuri turbūt po medikų yra labiausiai dezinfekuojama. Praėjau kelis grožio salonus įdomumo dėlei, tai tikrai pas mus visus supirkta šimtaprocentinė amunicija, pradedant skydeliais, baigiant vos ne medicininiais drabužiais. Tai tikrai labai džiaugiuosi, kad valdžia išgirdo mus ir leidžia dirbti visiems“, – Eltai sakė J. Mačiulienė.

Ji taip pat sakė, iš vienos pusės, teigiamai vertinanti antradienį priimtą sprendimą leisti kirpyklų bei nagų priežiūros salonų darbuotojams klientus aptarnauti dėvint tik apsaugines veido kaukes ir atsisakyti prievolės dėvėti apsauginius akinius, apsauginius veido skydelius.

„Iš dalies vertinu labai puikiai, nes pati kelias dienas pabandžiau dirbti, ir viskas kaip ir būtų neblogai, bet tas skydelis, koks jis bebūtų aukščiausios kokybės, iškraipo vaizdą, nes dirbama su plaukais, su nagais, tai tas nėra labai gerai“, – sakė J. Mačiulienė.

Jolanta Mačiulienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Kita vertus, sakė ji, reikalavimas atnešė grožio specialistams papildomų išlaidų.

„Manau, būtų buvę galima išvengti viso šito ir apgalvoti tuos reikalavimus, kad nebūtų buvę dar tokių papildomų išlaidų“, – sakė asociacijos prezidentė.

Nuo gegužės 18 dienos Vyriausybė leido teikti visas grožio paslaugas su sąlyga, kad bus ribojamas paslaugų gavėjų ir kitų lankytojų srautas bei bus užtikrintos būtinos sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinomis asmeninės apsaugos priemonėmis sąlygos.

Šiuo metu jau leidžiama teikti plaukų priežiūros (plaukų plovimo, plaukų kaukių dėjimo, kirpimo, skutimo, šukuosenos formavimo, dažymo, ilgalaikio plaukų sušukavimo, tiesinimo, barzdų kirpimo) paslaugas ir nagų priežiūros (manikiūro, pedikiūro, dirbtinių nagų priauginimo) paslaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių