Investuotojų asociacija su premjere aptars ateities lūkesčius

  • Teksto dydis:

Investuotojus vienijanti asociacija „Investors' Forum“ pirmadienį su premjere Ingrida Šimonyte ketina aptarti ateities lūkesčius. Asociacijos vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė sako, kad toks susitikimas yra tradicinis, su nauju premjeru paprastai aptariama Vyriausybės programa.

Anot jos, vienas didžiausių asociacijos narių prioritetų – švietimo pokyčiai.

„Mes esam pateikę pasiūlymų dėl Vyriausybės programos nemažai ir atrodo, kad sutampa daug kur požiūriai programoje ir Investuotojų forumo pasiūlymuose. (...) Ne vienerius metus kalbame ir turime savo investuotojų pasitikėjimo indeksą, kuris identifikuoja pagrindines problemas, kurias reikia spręsti“, – BNS sakė R. Skyrienė.

„Pirmoje vietoje yra švietimas. Nežinau, ar reikia nacionalinio susitarimo, ar ko, bet reikia žengti žingsnius, pradedant nuo bendrojo lavinimo ir tobulinti visą švietimo sistemą“, – pridūrė ji.

Anot R. Skyrienės, taip pat svarbu efektyvinti valstybines paslaugas, sektorius turėtų būti geriau apmokamas, pritraukti gerų specialistų. Be to, Lietuva turėtų aktyviau pritraukti ir išsaugoti talentus.

„Jei paklausiam savo narių ir kitų investuotojų, kodėl investavo Lietuvoje, tai dažniausias atsakymas – dėl talentų, bet tuo pačiu dažnai trūksta talentų, kvalifikuotos darbo jėgos. Norime, kad būtų rastas balansas švietimo, migracijos, pritrukimo sugrįžti lietuvius ir dirbti Lietuvoje“, – sakė R. Skyrienė.

„Investors’ Forum“ jungia didžiausius ir aktyviausius vietos ir užsienio investuotojus Lietuvoje. Ji įkurta 1999 metais, šiuo metu vienija 60 narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių