Įmonės kviečiamos dalyvauti NATO konkurse karinei infrastruktūrai Pabradėje vystyti

  • Teksto dydis:

Lietuvos įmonės kviečiamos dalyvauti tarptautiniame NATO pirkimų ir paramos agentūros konkurse karinei infrastruktūrai Pabradėje vystyti, antradienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Preliminari projekto vertė – apie 99 mln. eurų. Projektas finansuojamas nacionalinėmis ir NATO lėšomis.

Iš viso projekte suplanuota 13 objektų – kareivinės, mokymų ir poilsio erdvės, treniravimosi, sandėliavimo, technikos remonto pastatai, taip pat karinio miestelio keliai bei inžineriniai tinklai.

Vienas objektas bus vystomas Šiauliuose – čia bus statomas keleivių ir krovinių terminalas, tiesiami keliai ir inžineriniai tinklai.

Įgyvendinus projektą, pasak KAM, Pabradės poligonas taps vienu moderniausių Baltijos šalyse ir bus pajėgus priimti iki 3 tūkst. karių.

Čia jiems bus sukurtos sąlygos pratyboms, poilsiui, užtikrinta logistinė ir techninė parama. Šia infrastruktūra naudosis Lietuvos, JAV, NATO priešakinių pajėgų bataliono ir kitų į Lietuvą atvykstančių sąjungininkių šalių kariai.

„Lietuvos interesas NATO – atgrasymo priemonių tęstinumas regione ir kolektyvinės gynybos stiprinimas, todėl siekdami nuolatinio NATO sąjungininkų buvimo Lietuvoje turime sudaryti jiems geras sąlygas. Politinius sutarimus turime patvirtinti darbais“, – sakė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Rangos sutartį numatoma pasirašyti 2022 metų pirmąjį ketvirtį. Statybos darbus planuojama užbaigti iki 2023 metų pabaigos.

Pasak ministerijos, tai ne pirmas projektas, kurio įgyvendinimas yra patikėtas NATO paramos ir pirkimų agentūrai. Ji dalyvauja vystant ir kitus Lietuvos kariuomenės modernizavimo projektus, sąjungininkų ir Lietuvos kariams skirtą infrastruktūrą, taip pat įsigyjant karinę techniką ir ginkluotę.

NATO šalių gynybos institucijos NATO paramos ir pirkimų agentūrą naudoja kaip pagrindinę viešųjų pirkimų platformą vykdant įvairius prekių ir paslaugų įsigijimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių