Iki 2026 metų liepos turės būti modernizuoti visų daugiabučių šilumos punktai

  • Teksto dydis:

Siekiant sumažinti sąskaitas už namų šildymą, iki 2026 metų liepos turės būti modernizuotos visų daugiabučių šildymo ir karšto vandens tiekimo sistemos, pranešė Energetikos ministerija.

Tai numatantį įsakymą pasirašė energetikos ministras Dainius Kreivys.

„Tikimasi, kad tai paskatins daugiabučių namų valdytojus ir gyventojus imtis visų būtinų priemonių, kurios užtikrintų maksimaliai efektyvų naudojimąsi šilumos energija, taip pat sumažintų vartotojų patiriamus finansinius nuostolius už šildymą“, – teigiama ministerijos pranešime.

Jos duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra apie 3 tūkst. elevatorinių šilumos mazgų, kurie yra technologiškai pasenę ir neužtikrina tolygaus viso pastato šildymo.

Taip pat šiuo metu Seime svarstomos šilumos ūkio ir valstybės paramos daugiabučiams namams atnaujinti įstatymų nuostatos, pagal kurias tokių mazgų modernizavimui skiriamos valstybės paramos dydis galėtų siekti iki 80 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

s a k o KREIVYS yra -- sektos OPUS DEI nukrypėlis,

s a k o  KREIVYS yra -- sektos OPUS DEI nukrypėlis, portretas
todėl jo visi darbai yra k r e i v i .--Tad nenuostabu, jog CHUNTOS neįgali valdžia sudaryta iš į v a i r i ų NEVYKĖLIŲ,kurie be sąžinės graužaties -- tik "kariauja" UKRAINOJE

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Žiurint tai tikra kgb morda.Net ruskiai paimtu dirbt tardyme.

QWX

QWX portretas
Plauk tu Kreivy нахуй paskui rusų laivą.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių