Į Lietuvos įmones atvykstantys užsieniečiai turi saviizoliuotis: darbdaviai pyksta

Latvijos piliečiai, su Vyriausybės leidimu atvykę dirbti į Lietuvą karantino metu, turės 14 dienų praleisti saviizoliacijoje.

Kaip BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerija, asmenims, grįžusiems ar atvykusiems iš užsienio valstybių, privaloma 14 dienų izoliacija. Išimtys taikomos tik tarptautinių ekipažų ir įgulų, oficialių delegacijų nariams, diplomatams ir specialiems kurjeriams, vykstantiems tranzitu užsieniečiams.

Didžiąją dalį darbuotojų iš Latvijos atsiveš statybų bendrovė BMGS – jos Lietuvos filialo vadovas Nerijus Dumša teigia, kad 73 darbuotojai iš Latvijos turės saviizoliuotis, tačiau toks sprendimas nėra protingas, nes žmonės turės prastovas.

„Aš kiek supratau, mums buvo pasakyta ir paprašyta raštu patvirtinti, kad tie, kurie atvyks, turės izoliuotis 14 dienų. Mano supratimu, tai nėra protinga, jie atvažiuoja, tai tos 14 dienų gausis kaip prastovos? Mums terminai įvykdyti projektą yra riboti, Klaipėdos uostas juos pratęsti atsisakė, tai būtų geriau, kad tos saviizoliacijos nebūtų“, – BNS teigė N. Dumša.

Anot jo, jau yra išnuomotos patalpos, kur latviai turės praleisti dvi savaites. Po to jie dirbs rekonstruojant uosto krantines, kuriomis naudojasi bendrovė „Vakarų krova“.

Mano supratimu, tai nėra protinga, jie atvažiuoja, tai tos 14 dienų gausis kaip prastovos?

„Ten yra mechanizmai, įrenginiai. Lietuvoje, kad ir kaip norėtume, nerastume tokių darbuotojų“, – sakė BMGS filialo vadovas.

Vyriausybė praėjusį trečiadienį į Lietuvą leido atvykti 127-iems Latvijos piliečiams iš įmonių BMGS, kurie dirbs Klaipėdos uoste, ir viaduką Mažeikiuose įrengiančių įmonių „Statybos kokybės agentūros“ (CKA), „Performica”, ir „LNK Industries“ darbuotojams.

Be to, leista atvykti specialistams iš Vokietijos ir Filipinų, kurie dirba „Hella“ bei „Continental“ gamyklose Kauno rajone.

Vyriausybė higieninio popieriaus gamintojos „Grigeo“ prašymu neseniai leido atvykti keturiems Vokietijos specialistams, dar šeši Vokietijoms ir Lenkijos specialistai atvyks dirbti Vilniaus ir Kauno kogeneracinių jėgainių projektuose. 


Šiame straipsnyje: užsieniečiaiatvykstantys dirbi užsieniečiaisaviizoliacijadarbdaviaikarantinasCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

to Tele

to Tele portretas
o turbut todel kad is uzsienieciu atlyginimu mokesciu neatskaito i lt biudzeta,uzsieniecia be jokiu socialiniu garantiju aria lt, but vienodi mokesciai lietuviams ir uzsieniciams,tai tu uzsienieciu i lt niekas netemtu!

rnn

rnn portretas
lietuviams darbo nera,tik uzsienieciams darbo pilna! o mokescius is uzsienieciu atskaito tokius pat kaip ir is lietuviu darbininku? juk turi mokesciai but vienodi visiems lt teritorijoj!

Teisuolis

Teisuolis  portretas
Kiek matau nesamones sneka imones vadovas, is savo puses jam taip nuostolis gaunasi 14 dienu. Bet paziurejus ir visu kitu puses, neaisku is kur jie atvaziuoja kad jie kontaktu turejo ir pan, jie turi butinai izoliuotis, negali butu isimciu isvis kokios dar isimtys, jei musu patys lietuviai gryze sedi 14 dienu karantine ir tyli. As manau kad valtybei reikeitu tokios nesamones daryti, nes per tokia klaida gali surirgti daugybe zmoniu.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių