G. Skaistė: dėl biudžeto projekto tartasi su visomis ministerijomis

Finansų ministrė konservatorė Gintarė Skaistė atmeta koalicijos partnerių priekaištus, kad su jais nebuvo tartasi rengiant kitų metų biudžeto projektą – anot jos, dokumentas buvo derintas su visomis ministerijomis, kurioms vadovauja ir partnerių atstovai. 

„Biudžeto derybos vyksta tikrai ne vieną dieną, jos vyksta beveik pusmetį. Rengiamas biudžetas, skaičiuojamos pajamos, vėliau renkami visi institucijų duomenys, kalbamasi su ministerijomis, kurioms vadovauja mūsų partneriai“, – penktadienį LRT radijui sakė G. Skaistė.

„Biudžetą rengia ne atskira partija – ne konservatoriai, ne liberalai, ne Laisvės partija. Rengia Finansų ministerija, pirmiausiai surinkdama institucijų pateikiamus poreikius ir atsižvelgdama į tai, kokie poreikiai yra baziniai, užprogramuoti įstatymais ir ką reikia būtinai sudėti“, – tvirtino ministrė.

Ketvirtadienį 2025 metų biudžeto projektą pateikus Seimui jam kritikos turėjo ne tik opozicija, bet ir koalicijos partneriai.

Laisvės partijos lyderė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pareiškė, jog konservatoriai projektą rengė be diskusijų, o apie jį „niekas nežinojo ir niekas negirdėjo“. Socialdemokratai bei kitų opozicijos partijų lyderiai taip pat tikino negalėję su projektu susipažinti anksčiau.   

„Tikrai buvo kalbėta (su koalicijos partneriais – BNS) ir kalbėta apie tai, kad pagrindiniai įsipareigojimai ateina iš įstatyminių įsipareigojimų, politinių įsipareigojimų stiprinti krašto apsaugą ir švietimą“, – pabrėžė G. Skaistė.

Paskutinį Ingridos Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės parengtą biudžeto projektą G. Skaistė ketvirtadienį Seime pavadino „išpildytų, ištesėtų pažadų biudžetu“, kurio prioritetai – žmonių pajamų didinimas, gynybos ir saugumo stiprinimas bei investicijos.

Pirmasis projekto svarstymas Seime numatomas lapkričio 21 dieną, o antrasis – ne vėliau kaip gruodžio 18 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių