G. Nausėda: Lietuva ir Norvegija galėtų bendradarbiauti žaliosios energetikos srityje

  • Teksto dydis:

Norvegijoje besilankantis prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Lietuva ir Norvegija turi potencialo plėsti bendradarbiavimą žaliosios energetikos srityje.

„Norvegija yra svarbi Lietuvos partnerė, padedanti užsitikrinti energetinį saugumą. Įžvelgiu potencialo mums plėsti bendradarbiavimą ne tik iškastinio kuro, bet ir žaliosios energetikos srityje ir kartu prisidėti prie saugesnės ir tvaresnės energetikos plėtros regione“, – Prezidentūros pranešime cituojamas G. Nausėda.

Jis taip pat pabrėžė, kad Lietuva yra patraukli šalis užsienio investicijoms dėl palankios teisinės bazės ir draugiškos investicinės aplinkos, todėl tikimasi sulaukti dar daugiau Norvegijos įmonių dėmesio.

„Vis daugiau Lietuvos įmonių sėkmingai vysto veiklą Norvegijoje, taip pat auga ir norvegiškos investicijos į Lietuvą. Lietuva sparčiai plečia eksportą į Norvegiją. Tačiau vis dar išlieka erdvės intensyvinti mūsų ekonominį bendradarbiavimą, ypač inovacijų, kibernetinio saugumo, finansinių technologijų, atsinaujinančios energetikos srityse“, – sakė prezidentas.

Susitikime su Norvegijos karaliumi Haroldu V prezidentas aptarė bendradarbiavimą energetikos sektoriuje ir pabrėžė, kad energetinis saugumas yra vienas Lietuvos prioritetų. Prezidento teigimu, Europos šalims yra būtina nutraukti energetinę priklausomybę nuo Rusijos.

Susitikime taip pat aptarti Lietuvos ir Norvegijos kultūriniai, ekonominiai ir politiniai ryšiai, saugumo situacija regione ir bendradarbiavimas gynybos srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatnykas tipiškas

Vatnykas tipiškas portretas
Geriau bendradarbiautų su agbungbiais, zulusais ir kafrais. Bet kad tie jau mus lenkia energetikoje....

<<<<<APIE ŽMOGIŠKĄ SAVIGARBĄ<<<<

&lt;&lt;&lt;&lt;&lt;APIE  ŽMOGIŠKĄ SAVIGARBĄ&lt;&lt;&lt;&lt; portretas
Kas čia per pasiūla. NORVEGIJOS DVARE dirbantys atrodo adekvatūs....Šiukšlių negalima išnešt iš savo namų ...LIETUVOS DVARO pamatai pastatyti NEADEKVAČIAI ,o ir pats statinys dar labiau NEADEKVAČIAI pastatytas....ŠIUKŠLIŲ IŠ SAVO NAMŲ NEGRAŽU IŠNEŠT IR PASITYČIOJIMUI PATEIKT.....

to rasa,onute,odeta

to rasa,onute,odeta portretas
3 viename kvailutės
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių