G. Kirkilas: nėra tikslo varžytis dėl vaiko pinigų, svarbiausia – klausimą išspręsti

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) lyderis Gediminas Kirkilas teigia matantis galimybę toliau derėtis dėl dalyvavimo naujoje valdančiojoje koalicijoje su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, partija Tvarka ir teisingumas bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga, tačiau tik tuo atveju, jei bus atsižvelgta į pagrindinius programinius LSDDP siūlomus punktus. Vienas iš jų – „vaiko pinigų“ didinimas.

„Padidinti „vaiko pinigus“ buvo dviejų politinių jėgų – LSDDP frakcijos ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos – iniciatyvos. Tai tik rodo šio klausimo aktualumą. Nėra jokio tikslo varžytis dėl iniciatyvos pirmumo viešojoje erdvėje. Svarbiausia, kad šis klausimas būtų sprendžiamas“, – Eltai sakė G. Kirkilas.

„Socialdarbiečiai“ siūlo didinti „vaiko pinigus“ nuo 2020 m. sausio 1 d., o išmoka galėtų būti 1 valstybės remiamų pajamų dydžio (šiemet tai sudaro 122 eurus).

„Jei bus pritarta valstybės remiamų pajamų dydžio keitimui, didesnė būtų ir vaiko išmoka. Mes turime atsižvelgti į rinkimuose išsakytus Lietuvos žmonių lūkesčius ir mažinti socialinę atskirtį. Dabar turime daryti ir darysime viską, kad šios pataisos būtų priimtos“, – sako LSDDP lyderis, Seimo vicepirmininkas G. Kirkilas.

Jis tikisi, kad derybų partneriai atkreips dėmesį į išsakytas pastabas ir bus priimti Lietuvos žmonėms naudingi sprendimai.

Kaip ELTA jau skelbė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas Valdemaras Tomaševskis priekaištauja „socialdarbiečiams“, esą jie negarbingai savinasi „vaiko pinigų“ klausimą. Jo teigimu, „vaiko pinigų“ didinimas yra jo vedamos partijos derybų objektas, todėl, pabrėžė jis, Lenkų rinkimų akcija ir turi atstovauti derybose kol kas dar nesuderintam klausimui.

Ketvirtadienį V. Tomaševskis taip pat teigė, kad jo vadovaujama partija svarstys potencialių koalicijos partnerių pasiūlytas alternatyvas dėl vaiko pinigams skiriamos sumos. Vis dėlto, teigė jis, nuo ankstesnio LLRA-KŠS reikalavimo neatsitraukiama – bus siekiama vaiko priežiūros išmoką didinti iki 120 eurų.

Sutartį dėl valdančiosios koalicijos sudarymo planuojama pasirašyti kitą penktadienį.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis tikisi, kad koalicijos sudarymo sutartį pasirašys keturios partijos – “valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, tačiau neatmetė ir mažumos Vyriausybės varianto.

„Manau, kad tarp keturių partijų bus pasirašyta. Būtų pasirašoma tarp trijų, jeigu nebūtų su keturiomis partijomis“, – ketvirtadienį apie mažumos Vyriausybės galimybę prasitarė R. Karbauskis.

Kitą savaitę su derybininkais planuoja susitikti premjeras Saulius Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nejaugi nesuprantate,

nejaugi nesuprantate, portretas
kad Tomaševskiui ne vaiko pinigai rūpi. Jis nenori eiti į koaliciją, nes beliko 1,5 metų. o susidėti su smingančiais neapsimoka, nes ir juos nusitemps. Tiesiai pasakyti taip pat nenori. Zigmanto nuomonė.

Anonimai, vaikeli,

Anonimai, vaikeli, portretas
baik prasivardžiuoti ir eik mokytis gramatikos. Jau tavo smegenys praėstos neapykantos.

svarbiausias klausimas -

svarbiausias klausimas -  portretas
seimo pirmininko kėdė...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių