Eurobarometras: energetinei nepriklausomybei nuo Rusijos pritaria 89 proc. lietuvių

  • Teksto dydis:

Kuo greitesniam Europos Sąjungos (ES) priklausomybės nuo Rusijos energijos šaltinių mažinimui pritaria 84 proc. Bendrijos gyventojų, o Lietuvoje šis skaičius siekia 89 proc., rodo ketvirtadienį paskelbta Eurobarometro apklausa.

Jos duomenimis, 92 proc. Lietuvos gyventojų (86 proc. ES) pritaria didelio masto ES investicijoms į atsinaujinančių išteklių energiją, tuo metu 86 proc. (85 proc. ES) įsitikinę, jog priklausomybę nuo energijos gamintojų už ES ribų sumažėtų padidinus pastatų, transporto ir prekių energijos vartojimo efektyvumą.

Be to, 89 proc. Lietuvos gyventojų (82 proc. ES) pritaria bendram ES šalių narių energijos pirkimui iš kitų šalių tam, kad ji būtų gauta geresne kaina, tuo metu 78 proc. (81 proc. ES) teigė, kad patys ėmėsi mažinti savo energijos vartojimą.

Sausio 12–vasario 6 dienomis Eurobarometro apklausoje 27 ES šalyse narėse apklausti 26,5 tūkst. gyventojų. Lietuvoje apklausti 1003 respondentai.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apklausė seneliu prieglaudą

Apklausė seneliu prieglaudą portretas
ir tvartelio kontingenta;D Nei anie ka supranta kas ta energetinė priklausomybė nei numano kas bus dėl Anūko ir kitų pusdurnių vaidinimų.. Neilgai liko laukt - liepos mėnesį išlys visi mūsų valdžios gaidyno darbų rezultatai. Neužmirškit tada į tas dabartines apklausas pasižiūrėt:D

Psichol.

Psichol. portretas
Kur ta apklausa vyko, kažkodėl Lietuvos žmonės nežino.O man nesvarbu kad iš rusijos pirktume ir elektrą ir dujas,svarbu kad pigiai.Gyvenimas per trumpas.Reikia gyventi čia ir dabar,taip masto visi užsienio žmonės ir nereikia išgalvoti kad lietuviai durnesni.Tas karas Ukrainoje irgi beprasmis patiems ukrainiečiams,tai pačių rusų klaida ,Garbačiovo laikų ,už ką turėjo Rusiją teisti jį.Bet kur buvo kiti politikai ,kadaTSRS draskė,naikino.Ukraina didelė,derlingos žemės ir graži šalis.Ne dėl idėjos ar patriotizmo žūsta žmonės abiejų pusių .Tai planas sunaikinti Rusiją ir pasisavinti Ukrainą,kas to nori, pagalvokite gerai Gaila ,oi gaila žūstančių,vaikû ir visų ,ir abiejų pusių.

Kęstas

Kęstas portretas
Kodėl mums daugiau, nei įprastai, kyla rūpesčių? Kadangi aiškėja, ir kuo toliau, tuo aiškiau, kad durnių namus valdo išprotėję. Mažos neatsakingos šalys įgyja vis agresyvesnių ginklų ir daugiau laisvės veikti. Trumpas pirmą kartą aprašė šį paradoksą – maža agresyvi šalis (kaip Estija) puola Rusiją, o kas toliau – branduolinis karas? Yra geras, baisus ir realus, pavyzdys: Ukraina raketomis smogia Lenkijai, o paskui atkakliai, nepaisydama visų faktų, kaltina Rusiją. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių