Dėl sąsajų su Rusijos oligarchu „Inter Rao Lietuvai“ apribota galimybė disponuoti sąskaitomis

  • Teksto dydis:

Rusijos energetikos milžinės „Inter RAO“, kuri siejama su Vakarų sankcionuojamu Rusijos oligarchu Igoriu Sečinu, kontroliuojama elektros tiekėja „Inter RAO Lietuva“ negali disponuoti bankų sąskaitomis, BNS trečiadienį patvirtino Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT).

„Vadovaujantis 2014 metų liepos 31 dienos Tarybos reglamentu dėl ribojamųjų priemonių atsižvelgiant į Rusijos veiksmus, kuriais destabilizuojama padėtis Ukrainoje, akcinei bendrovei „Inter RAO Lietuva“ buvo apribota galimybė disponuoti bendrovės sąskaitomis. Akcinė bendrovė siejama su sankcionuojamu asmeniu Igoriu Sečinu“, – BNS pranešė FNTT.

Pirmas apie tai paskelbė portalas 15min.lt.

„Inter RAO Lietuvos“ komunikacijos vadovas Juozas Ruzgys BNS sakė, kad įmonė kol kas neturi informacijos apie pritaikytas sankcijas, o kartu ir neturi esminės informacijos, kurią galėtų pranešti per Varšuvos biržą.

„Bet kokia esminė informacija, kuri reikšmingai darytų įtaką įmonės veiklai ir jos tęstinumui, visų pirma būtų paskelbta per vertybinių popierių biržos sistemas. Šiuo metu būtent tokios oficialios informacijos įmonė neturi ir laukia oficialių valstybės institucijų informacijos bei išaiškinimų“, – komentare BNS sakė J. Ruzgys.

Jis tikino, kad visi įsipareigojimai klientams vykdomi ir toliau.

Rusiška elektra prekiaujančios įmonės „Inter RAO Lietuvos“ 51 proc. paketas priklauso Suomijoje registruotai „RAO Nordic“, o šią valdo „Inter RAO“ – jos direktorių tarybai pirmininkauja I. Sečinas, dėl savo ryšių su Kremliumi patekęs į sąrašą asmenų, kuriems dėl karo Ukrainoje taikomos ES sankcijos.

Nuo ketvirtadienio „Inter RAO Lietuvos“ akcijos taip pat bus išbrauktos iš prekybos „First North“ užsienio akcijų prekybos sąrašo, pranešė „Nasdaq“ Vilniaus birža.

Bendrovės akcijomis ir toliau prekiaujama Varšuvos vertybinių popierių biržoje.

„Inter RAO Lietuva“ pernai Lietuvoje uždirbo 7,4 mln. eurų grynojo pelno – beveik trečdaliu mažiau nei 2020 metais, jos  pajamos siekė 120,4 mln. eurų – 13,1 mln. eurų mažiau.

Lietuvoje bendrovė per metus pardavė 1959 gigavatvalandes (GWh) elektros energijos (2020-aisiais – 3231 GWh), ją importavo tik iš Rusijos, taip pat pirko biržoje „Nord Pool“ ir iš vietos gamintojų, gamino antrinei įmonei priklausančiame vėjo jėgainių parke „Vydmantai wind park“.


Šiame straipsnyje: Igoris Sečinaskaras Ukrainojesankcijos RusijaiINTER RAO LietuvaInter RAO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių