Darbdavių atstovas: atimdama dalį komforto iš nepasiskiepijusiųjų, valdžia nusprendė teisingai

Darbdavių konfederacijos vadovas Danas Arlauskas sako, kad valdantieji, ketvirtadienį atmesdami prezidento Gitano Nausėdos veto dėl mokamų testų nepasiskiepijusiems darbuotojams, priėmė teisingą sprendimą. Anot jo, netekę galimybės nemokamai testuotis, nesivakcinavę darbuotojai neteks patogumo, kurį galės susigrąžinti tik pasiskiepiję.

Tai, mano D. Arlauskas, juos motyvuos pasiskiepyti.

„Kai žmonės susiduria su tuo, kad negali užeiti į prekybos tinklą, jie netenka tam tikrų komfortiškų sąlygų, jie ryžtasi ir vakcinuotis. Todėl ta mūsų logika, kad per tam tikrus netekimus gali kažką prarasti, labiau motyvuotų žmones“, – „Žinių radijui“ pirmadienį sakė darbdavių atstovas.

Kai žmogus išeina iš komforto zonos, jis nori į ją grįžti. O tas grįžimas yra per vakcinavimą.

Pasak D. Arlausko, Lietuvoje susiformavo tam tikros filosofijos vedinų žmonių sluoksnis – tokie asmenys atsisako skiepytis ne dėl to, kad netikėtų vakcinų nauda, o dėl to, kad jos yra esą iš valdžios ateinantis blogis. Jis įsitikinęs, kad privertus tokius asmenis išeiti iš komforto zonos, pavyks pasiekti geresnių vakcinacijos rezultatų.

„Jeigu jie (nepasiskiepiję darbuotojai – ELTA) gali komfortiškai gyventi, testuotis už svetimus pinigus, gyvenimas gi fainas yra. (…) Valdžia šiuokart kažkiek privertė juos iš komforto zonos išeiti. Kai žmogus išeina iš komforto zonos, jis nori į ją grįžti. O tas grįžimas yra per vakcinavimą“, – teigė D. Arlauskas.

Danas Arlauskas. M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Vetuodamas mokamus testus numatantį įstatymą, prezidentas G. Nausėda pažymėjo, kad toks žingsnis dar labiau skaldytų visuomenę. Darbdavių konfederacijos vadovas visgi patikino, kad visuomenė jau yra gana poliarizuota, todėl įvedus mokamus testus nepasiskiepijusiems darbuotojams, ji labiau skaldoma nebus. Jo nuomone, visuomenė jau yra susipriešinusi, kylant pasiskiepijusių asmenų nepasitenkinimui dėl esą jų pinigais išlaikomos nedidelės nenorinčių vakcinuotis žmonių grupės.

„Manau, kad kaip tik labiau depoliarizuosimės. Jei nepasiskiepiję už savus pinigus testuosis, mažiau bus tų žmonių, kurie nesivakcinavo, ir kuo bus mažiau, ta poliariziacija mažės. Anaiptol, procesas bus kitoks, mažiau bus susipriešinimo“, – mano D. Arlauskas.

Ketvirtadienį Seimas atmetė G. Nausėdos veto Žmogaus užkrečiamųjų ligų ir profilaktikos įstatymo pataisoms, numatančioms nepasiskiepijusiems darbuotojams už privalomus periodinius COVID-19 testus mokėti savo lėšomis. Prieš veto balsavo 73 valdančiosios koalicijos nariai, opozicija vieningai balsavo prieš.

Pataisos įsigalios gruodžio 1 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
Darbdavys, buves KGB karininkas , ar butu galima tiketis kad pasakytu kazka gero apie laisvai mastanti zmogu. Manau pats tikrai nevakcinuotas tuo marmalu, tik prates kitiems vadovauti ir uz kitus nuspresti ko jiems reikia..

Rubinšteinas

Rubinšteinas portretas
D. Arlauskas drąsiai gali kreiptis į mane. Mes tokiems arlauskams sugebam padėti. Adresas: Klaipėda, Bangų 6A.

atimdama dalį komforto iš

atimdama dalį komforto iš  portretas
Lietuvos piliečių, Chunta nusprendė teisingai. Perskaičiau ir apsidžiaugiau. Turiu, dar turiu pasekėjų! Adolfas Hitleris.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių