Bankomatų teks palaukti: karas Ukrainoje pavėlins jų įrengimą regionuose

  • Teksto dydis:

Iki šių metų liepos buvo planuota įrengti 100 bankomatų Lietuvos gyvenvietėse. Tačiau karas Ukrainoje šiek tiek pakeitė planus – iš Kinijos per Rusiją planuotiems gabenti bankomatams pakeista kelionės trajektorija – Lietuvą jie pasieks vandens keliu, praneša LNK.

Vieni pirmųjų, kurie kitą savaitę jau turės bankomatą, Trakų rajone esančių Rūdiškių gyventojai. Kai kuriems rūdiškiečiams tai dar naujiena.

Iki Trakų nuo Rūdiškių 15 km. Ne visi vietiniai turi automobilius, todėl prašo kaimynų, kad pavežtų iki artimiausio bankomato, arba prašo pinigų išgryninti. Be grynųjų žmonės sako neišsiverčiantys.

„Vairuotojams atsiskaityti su žmonėmis, susimokėti už pirkinius ar paskolinti“, – apie grynųjų pinigų svarbą užsimena vienas Rūdiškių gyventojų.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Visą laiką reikia susimokėti už paslaugas žmonėms, kurie padeda ūkyje – ar daržą susikasti, ar pan. Kortele neatsiskaityti“, – sako Rūdiškių gyventoja.

„Pinigėliai yra pinigėliai, o kortelė yra kortelė. Pažiūrėkite į Ukrainą – jei turi pinigėlių – bajoras“, sako sutiktas vyras.

Bankomatai gaminami Kinijoje ir mūsų pirminis planas buvo bankomatus gabenti traukiniu per Rusiją.

Bankomatas bus įrengtas parduotuvės viduje, tad pinigų bus galima išsigryninti tik jos darbo laiku – nuo 7 val. ryto iki 21 val. vakaro.

Kitą savaitę bankomatai bus įrengti Klausučiuose, Jurbarko r., Išlauže, Prienų r., ir Šiaulių rajone esančiuose Gruzdžiuose. Kiti 96 bankomatai bus įrengti iki Žolinių, rugpjūčio viduryje. Nors buvo žadėta, kad jie veiks jau iki liepos.

„Bankomatai gaminami Kinijoje ir mūsų pirminis planas buvo bankomatus gabenti traukiniu per Rusiją, tačiau, Rusijai pradėjus karą su Ukraina, nusprendėme atsisakyti Rusijos paslaugų ir bankomatus gabenti laivu“, – komentuoja situaciją Lietuvos bankų asociacijos prezidentė Eivilė Čipkutė.

100 vietovių, kurios pasirinktos bankomatams statyti, jau sužymėtos svetainėje bankomatas.lt. Apie 40 bankomatų pažymėti su konkrečiais adresais, kiti bus surašyti per porą savaičių.

„Daugiausia jų bus prekybos centruose arba prie jų, taip pat netoli seniūnijų. Kitas kriterijus – kad būtų patogų ir žmonėms, turintiems negalią“, – sako E.Čipkutė

Nauji bankomatai bus universalūs – pinigų galės išsigryninti SEB, „Swedbank“, „Luminor“, Šiaulių banko, „Citadele“ bankų ir kredito unijų grupės klientai. Šiuo metu šalyje yra apie 1 tūkst. bankomatų.


Šiame straipsnyje: LNK turinysbankomataikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių