Asociacija: Baltijos šalių kelionių burbulas būtų postūmis turizmo sektoriaus atsigavimui

Lietuvos turizmo asociacijos vykdomoji direktorė Milda Plepytė-Rainienė sako, kad Baltijos šalių kelionių burbulas būtų postūmis turizmo sektoriaus atsigavimui, tačiau ji akcentuoja, kad būtų svarbu užtikrinti, jog šalyse būtų keliami vienodi reikalavimai.

Jos nuomone, susitarimai dėl Baltijos šalių kelionių burbulo ir Europos Sąjungos (ES) žaliojo paso vienas kitam neprieštarautų.  

„Kalbant apie Baltijos šalių kelionių burbulą ir ES žaliąjį pasą, manome, kad šie du susitarimai neprieštarautų vienas kitam. Tik ypatingai svarbu, kad būtų rastas susitarimas dėl bendrų reikalavimų, kad valstybėse būtų keliami lygiai tokie pat reikalavimai dėl, pavyzdžiui, saviizoliacijos nebuvimo“, – Eltai sakė M. Plepytė-Rainienė.

„Tai tikrai būtų postūmis turizmo sektoriaus atsigavimui. Manytume, kad tai užtikrintų didesnius viešbučių užimtumo srautus, atvykstantieji lankytųsi ir kavinėse, restoranuose. Tai šiek tiek pagyvintų ir šių veiklų atsidarymą, ir pajamas“, – teigė asociacijos direktorė.

Ji akcentavo, kad Baltijos šalių kelionių burbulas būtų labiau orientuotas į individualų keliautoją.

„Kalbant apie atvykstamąjį turizmą, ar tai paskatintų atvykstamojo turizmo kelionių organizatorių veiklą ir jų veiklos atsigavimą, mes vertintume, jog tai neužtikrintų ženklesnės veiklos atsinaujinimo, nes Baltijos šalių kelionių burbulas būtų labiau orientuotas į individualų keliautoją. Vargu, ar tai skatintų masinį turizmą, kai yra naudojamasi atvykstamojo turizmo kelionių organizatorių paslaugomis ir atvyksta didesnės grupės“, – sakė M. Plepytė-Rainienė.

Pasak M. Plepytės-Rainienės, taip pat reikėtų labiau padirbėti ties Lietuvos pristatymu, kad būtų sulaukiama didesnių turistų srautų iš Latvijos ir Estijos.

„Kokią pamoką galėtume pasisemti iš praėjusių metų Baltijos šalių kelionių burbulo – šiek tiek aktyviau reikėtų padirbėti ties Lietuvos pristatymu ir kad Lietuva būtų plačiau reklamuojama, sulauktų didesnio susidomėjimo ir didesnių atvykstančių turistų srautų tiek iš Latvijos, tiek iš Estijos“, – sakė Turizmo asociacijos vykdomoji direktorė.

Kalbėdama apie ES žaliąjį pasą ji akcentavo, kad labai svarbu, jog asmenims, kurie galėtų juo naudotis,  nebūtų keliami papildomi reikalavimai.

„Nes jeigu mes turėsime žaliąjį pasą, jis bus patvirtintas, tačiau žmonės, nuskridę į vieną ar į kitą valstybę, vis tiek turės saviizoliuotis, kažin, ar tai labai stipriai pagelbės“, – teigė M. Plepytė-Rainienė.

Apie tai, kad gali atsirasti iniciatyva tarp trijų Baltijos šalių atnaujinti keliones, užsiminė Estijos užsienio reikalų ministrė Eva-Maria Liimets. Pasak jos, bus siekiama šiuo klausimu tarp trijų valstybių atnaujinti derybas.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys anksčiau ketvirtadienį sakė, kad šį siūlymą svarstyti galima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Project

Project portretas
Kurkime vieninga Baltijos Valstybe

Anonimas

Anonimas portretas
Burbulas tik pas spalvius .... jeigu ką.

Cha

Cha  portretas
Kelionių pūslė būtų dar geriau.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių