Apklausa: augant kainoms, trečdalis gyventojų linkę atidėti naujo būsto įsigijimą

  • Teksto dydis:

Augant kainoms, trečdalis šalies gyventojų linkę atidėti naujo būsto įsigijimą, rodo naujausia apklausa. Taip pat pastebima, kad beveik pusę (46 proc.) Lietuvos gyventojų domina nauji būsto projektai, o 11 proc. butą viename iš jų norėtų įsigyti nieko nelaukdami.

Latvijos banko „Citadele“ iniciatyva bendrovės „Norstat“ atlikta apklausa rodo, kad trečdalis (35 proc.) lietuvių yra linkę atidėti naujo būsto įsigijimą ir palaukti, jų manymu, galimo kainų kritimo. Dar 15 proc. yra nusiteikę palaukti tam, kad sutaupytų daugiau lėšų.

Anot apklausos, 12 proc. gyventojų ėmė svarstyti apie senos statybos buto įsigijimą, o dešimtadalis ėmė žvalgytis mažesnio ploto būsto nei planavo anksčiau. Dar 14 proc. nurodė, kad domisi galimybe įsigyti arba pasistatyti individualų gyvenamąjį namą.

Nurodoma, kad 15 proc. gyventojų teigė, kad jų požiūris į naujo būsto įsigijimą dėl augančių kainų visiškai nepasikeitė, o butas naujame projekte, jų manymu, išlieka patrauklia investicija. Dažniausiai tokią nuomonę išreiškė 40-49 metų (20 proc.) ir 18-29 metų (19 proc.) amžiaus lietuviai bei gyventojai, kurių šeimoje vienam asmeniui tenkančios mėnesio pajamos yra didesnės nei 1,5 tūkst. eurų (21 proc.).

Penktadalis lietuvių jų poreikius atitinkančio būsto naujame projekte yra pasiryžę laukti iki metų, 8 proc. – daugiau nei metus, o 7 proc. – daugiau nei dvejus metus.

Visais atvejais naujo būsto įsigijimas labiausiai domina 18–29 metų amžiaus gyventojus, 76 proc. šiai amžiaus grupei priklausančių žmonių galvoja apie būsto naujuose projektuose įsigijimą.

„Citadele“ banko iniciatyva birželį apklausą atliko „Norstat“, apklausta per tūkstantį 18–74 metų amžiaus gyventojų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

palauksiu

palauksiu portretas
penkis metus galvoju kaina kris per puse

Anonimas

Anonimas portretas
laukiam NT KRAHO ! Ddd

Anonimas

Anonimas portretas
ne trecdalis o DU trecdaliai !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių