1 tūkst. litų: Vilniaus r. užtektų namo nuomai, Kaune ir Klaipėdoje – buto

  • Teksto dydis:

Kokį būstą Lietuvoje galima išsinuomoti už tūkstantį litų? Nekilnojamojo turto skelbimų portalo Domoplius.lt ekspertai tikina, kad sostinės miegamajame rajone už tokią sumą galima rasti naują butą, senamiestyje – tik krosnimi apšildomą ankštą kambarį, o Vilniaus rajone – namą su sklypu.

Naujas butas. Šiuo metu Fabijoniškėse už tūkstantį litų nuomojamas erdvus 2 kambarių butas, naujos statybos daugiabutyje. Su virtuve sujungta svetainė, erdvus miegamasis, vaikų darželis ir mokymo įstaigos šalia, prekybos centras netoliese, viešojo transporto stotelė – tai pagrindiniai šio būsto privalumai. Evaldo Narbuntovičiaus, Domoplius.lt projekto vadovo, teigimu, Salomėjos Nėries gatvėje stovinčiame daugiabutyje esantis būstas, labiausiai tiktų jaunoms šeimoms, dar negalinčioms nuomotis ar įpirkti didesnio būsto.

Sostinės senamiestyje – tik vienas kambarys. Pasak nekilnojamojo turto eksperto, tūkstantis litų yra realiatyvi suma. Artėjant prie sostinės centro, butų, kurių nuomos kaina tebūtų tūkstantis litų, mažėja. Šiuo metu pačiame Senamiestyje tėra du butai už tokią kainą. Vienas jų – Raitininkų gatvėje esantis vieno kambario būstas nuosavo namo pirmame aukšte. Šio būsto plotas – 30 kv.m. Tai beveik 20 kv. m. mažesnis būstas nei Vilniaus miegamuosiuose rajonuose.

„Skelbime nurodyta, kad iš šio buto Mindaugo tiltą galima pasiekti pėsčiomis per kelias minutes. Visuomeninio transporto stotelė – tik už šimto metrų. Strategiškai vieta yra patogi, tačiau dalį nuomininkų gali atbaidyti faktas, kad butas šildomas tik elektra arba krosnimi. Nėra čia ir dujų, tik dujų balionas“, – buto ypatybes komentuoja E. Narbuntovičius.

Namas su sklypu. Jei Vilniuje už tūkstantį litų dažniausiai nuomojami 1 ar 2 kambarių butai, tai kituose Lietuvos vietose už šią sumą galima rasti butą su 3-4 kambariais, o kartais – ir visą namą. Pavyzdžiui, Vilniaus rajone, Skaidiškėse, šiuo metu siūloma nuomotis rąstinį namą su ūkiniu pastatu, šiltnamiu ir dalimi dirbamos žemės.

Name yra erdvi, su virtuve sujungta svetainė, atskiras kambarys, prieškambaris, vonia. Pastatą juosia vaismedžių sodas, tvora. „Mėgstantiems ir vertinantiems ramybę bei atokumą, toks būstas – kaip tik. Centrą automobiliu galima pasiekti per 20 minučių, šalia yra ir viešojo transporto stotelė“, – sako E. Narbuntovčius.

Uostamiesčio apartamentai. Domoplius.lt duomenimis, Klaipėdoje už tūkstantį litų galima išsinuomoti 4 kambarių butą su židiniu, biblioteka ir balkonu pačiame senamiestyje – S. Šimkaus gatvėje. Iki uosto ir jūros – vos keli žingsniai.

Kaune – būstas miesto širdyje. Antrame pagal dydį Lietuvos mieste pakanka per mėnesį mokėti tūkstantį litų, kad gyventum pačiame senamiestyje. M. Daukšos gatvėje esančiame mūriniame trijų aukštų name už šią sumą nuomojamas 2 kambarių butas. Jo bendras plotas – 52 kv. m. Iki Kauno arkikatedros – vos 100 metrų.

Butai-kišenės užsienyje. Dar prieš kelis metus už tūkstantį litų (apie 291 eurą) per mėnesį buvo galima rasti padorų dviejų kambarių butą Rytų Berlyne stūksančiuose sovietinės statybos daugiabučiuose. Dabar rasti tokį butą – neįmanoma. Šiuo metu už vieno kambario butą Berlyne reiktų mokėti apie 1340 litų (390 eurų) per mėnesį.

Kad būtų įmanoma išsinuomoti vieną kambarį Londone, prie tūkstančio litų kiekvieną mėnesį reiktų pridurti dar po 300 litų. Meilės mieste Paryžiuje vieno kambario nuoma pareikalautų prie tūkstančio litų kiekvieną mėnesį pridėti dvigubai didesnę sumą – apie 600 litų.

Niujorke tūkstančio litų (apie 356 dolerių) užtektų tik ketvirtadaliui mažos studijos miesto pakraštyje nuomai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių