Renovuotas gimnazijos patalpas norima atiduoti gimnastikos mokyklai

Savivaldybės taryba trečiadienį nutarė svarstyti suaugusiųjų gimnazijos patalpų atidavimą Vilniaus gimnastikos mokyklai.

Gimnazijos bendruomenė pakraupusi: į patalpų remontą investavus ir savas lėšas, mokiniai gali būti išvyti į nerenovuotą mokyklą, kurioje trūksta vietų.

Į 400 vietų – 820 mokinių?

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje trečiadienį svarstyta, ar savivaldybei nuosavybės teise priklausančio turtą perimti iš Vilniaus „Židinio“ suaugusiųjų gimnazijos ir perduoti Vilniaus gimnastikos mokyklai. Abi įstaigos dabar yra viename pastate Kauno gatvėje.

Prieš posėdį į „Vilniaus dieną“ kreipėsi dėl šių planų susirūpinęs tarybos narys, Vilniaus Gedimino technikos universiteto Kūno kultūros katedros vedėjas Povilas Tamošauskas.

Anot tarybos nario, šį projektą „labai stumia“ savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento direktorius Vytautas Grinius, kuris yra Lietuvos sportinės gimnastikos federacijos prezidentas.

„Židinio“ gimnazija pastate turi 2844 kv.m., gimnastikos mokykla – 1414 kv.m. Norima gimnazijos patalpas atiduoti gimnastikos mokyklai, o mokinius perkelti į „Varpo“ suaugusiųjų vidurinę mokyklą, kurioje projektinis pajėgumas yra 400 mokinių, o joje dabar mokosi jau 350 vaikų. Tuo tarpu „Židinio“ gimnazijoje mokosi  470 vaikų. Be to, joje mokosi neįgalieji“, - situaciją detalizavo P.Tamošauskas.

Investuotos ir mokinių lėšos

Tarybos nario teigimu, gimnastikos mokykla rašte skundžiasi, kad trūksta persirengimo kambarių, tualetų, vietų aerobikai.

„Gimnazijos pastato renovacijai yra skirtas vienas milijonas litų Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, apie pusę milijono suaukoję mokinių šeimos. Tai vienintelė suaugusiųjų mokykla Vilniuje, turinti higienos normas atitinkančias patalpas, gerai įrengta.

Dabar norima mokinius perkelti į nerenovuotą „Varpo“ mokyklą. Mokyklos bendruomenė buvo susirinkusi ir kategoriškai pasisako prieš šį perkėlimą“, - kad projektas „kvepia korupcija“, aiškino P.Tamošauskas.

Pasiūlymą pristatęs V.Grinius sakė, kad turimos patalpos yra naudojamos tik sportinei gimnastikai, o kitoms trims gimnastikos rūšims – meninei gimnastikai, aerobikai, akrobatikai – yra nuomojamos kitos patalpos Vilniuje. Perkelti viską į vieną pastatą esą būtų ekonomiškai efektyvu.

„Kodėl norima perkelti į „Varpo“ mokyklą? Dėl to, kad tam pritarė Švietimo komitetas. Ar aš esu Lietuvos sportinės gimnastikos federacijos prezidentas? Taip, esu, - išsamesnių atsakymų į tarybos narių klausimus nepateikė V.Grinius. - Projektą planuojama užbaigti šių metų rudenį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

irena

irena portretas
Sportinės gimnastikos federacijos prezidentas mato tik sportininkus, o kad mokysis žmonės susėdę vieni kitiems ant kelių, tai higienos normų nepažeidžia? O kaip mokinių investicijos, jei jau Europinis milijonas niekam nerūpi? Ar neturėtų pats nusišalinti nuo šio klausimo sprendimo dėl interesų konflikto?

Angėlė

Angėlė portretas
Kyla daug klausimų. Kodėl gimnazijai turi būti pablogintos darbo sąlygos? Kodėl didžiausia suaugusiųjų mokymo įstaiga gali būti įkišta į mokyklai išvis nepritaikytas pripelijusias patalpas? Kodėl gimnazijos perkėlimo klausimas nebuvo pateiktas svarstyti Švietimo komitetui? Kodėl ES lėšomis renovuotas patalpas savivaldybės klerkai nori panaudoti savo interesams? Kodėl prisidengiant Gimnastikos sporto mokykla šio pastato vietoje planuojama statyti Pramogų centrą? Atsakymas aiškus: p. Grinius, būdamas gimnastikos federacijos prezidentu "pamiršo" valstybės tarnautojo etiką, supainiojo viešuosius ir privačius interesus. Juk Pramogų centrą turėti naudingiau negu švietimo įstaigą.

tadas

tadas portretas
Kodėl sprendžiant tokius opius švietimo klausimus Švietimo komitetas nerodo iniciatyvos? O Švietimo organizavimo poskyrio vedėjas p. J. Skestenis šoka pagal sportinės gimnastikos prezidento p. Griniaus dūdelę?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių