Mokytojo dienos proga Vilnių ir Dubliną sujungė teletiltas

Lietuvos užsienio reikalų ministerijoje penktadienį vyko telekonferencija, kurios metu užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas ir švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius pasveikino lietuvių mokytojus Airijoje Tarptautinės mokytojo dienos proga.

Lietuvos ambasadoje Airijoje susirinko daugiau kaip dešimt lituanistinėse šeštadieninėse mokyklose visoje Airijoje dirbančių mokytojų.

Sveikindamas mokytojus ir linkėdamas jiems sėkmės atsakingame darbe P.Vaitiekūnas pažymėjo, kad mokytojas - tai ne tik profesija, o pašaukimas ir gyvenimo būdas.

Švietimo ir mokslo ministras A.Monkevičius pažadėjo lietuvių mokytojams artimiausiu metu susitikti su jais ne tik teletilto pagalba, bet ir gyvai Airijoje.

Lietuvos ambasadorė Airijoje Izolda Bričkovskienė padėkojo mokytojams, kad jie rado laiko ir atvažiavo į Lietuvos ambasadą iš skirtingų Airijos miestų. Ambasadorė maloniai stebėjosi, kad turėdami ne pačias geriausias sąlygas, skirtas vaikų mokymui, lietuvių mokytojai Airijoje savo darbą atlieka labai gerai.

Šiuo metu Airijoje veikia dešimt lituanistinių mokyklų. Šeštadienį Malingare buvo atidaryta vienuolikta šeštadieninė lituanistinė mokykla.


Šiame straipsnyje: mokyklaAirijamokytojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių