Tarp naujų COVID-19 atvejų – vienas įvežtinis, užsikrėtė ir simptomų nejutęs asmuo

  • Teksto dydis:

Per praėjusią parą patvirtinus šešis koronaviruso atvejus, po du nustatyta Kauno ir Marijampolės apskrityse, po vieną – Utenos ir Vilniaus apskrityse, penktadienį informavo Nacionalinis visuomenės sveiktos centras.

Kaip teigiama pranešime, Kauno apskrityje gyvenantis žmogus blogai pasijuto liepos 13 dieną – slogavo, buvo pakilusi temperatūra.

„Nustatyta, kad asmuo liepos 10 dieną turėjo sąlytį su patvirtintais COVID-19 atvejais. Šiuo atveju nustatyta, jog didelės rizikos sąlytį turėjo 12 asmenų. Tęsiama atvejo epidemiologinė diagnostika“, – rašoma pranešime.

Kitas atvejis Kauno apskrityje – Kėdainių rajone. Anot NVSC, koronavirusas diagnozuotas asmeniui, kuris taip pat juto šiai infekcijai būdingus simptomus – galvos, akių skausmą.

Visuomenės sveikatos specialistų teigimu, pirmuosius simptomus jis pajuto liepos 8 dieną, o liepos 13-ąją, kaip nurodė asmuo, dingo uoslė. Nustatyta, kad žmogus liepos 10 dieną turėjo sąlytį su patvirtintais COVID-19 atvejais. Žinomi trys didelės rizikos sąlytį turėję asmenys.

NVSC informuoja, kad Kaune veikiančioje transporto įmonėje „Hegelmann Transporte“ naujų koronaviruso infekcijos atvejų per vakar parą nepatvirtinta.

„Tai reiškia, kad iš viso iki šiol šioje įmonėje yra registruota 19 užsikrėtimo koronavirusu atvejų“, – rašoma pranešime.

Trečiasis atvejis patvirtintas Marijampolės apskrityje, Šakių rajone. NVSC teigimu, infekcija nustatyta asmeniui, kurio šeimos nariui jau anksčiau patvirtinta COVID-19 diagnozė. Asmuo koronaviruso infekcijai būdingų simptomų nejaučia, tirtas kaip sąlytį su sergančiuoju turėjusysis. Tęsiama atvejo epidemiologinė diagnostika.

Dar vienas atvejis patvirtintas taip pat Marijampolės apskrityje. Anot visuomenės sveikatos specialistų, asmuo blogai pasijuto liepos 15-ąją, buvo hospitalizuotas Šakių ligoninėje, kur ir paimtas tepinėlis koronaviruso infekcijai nustatyti.

„Patvirtinus diagnozę, asmuo pervežtas į Kauno klinikinę ligoninę. Kontaktiniai asmenys nustatinėjami, užsikrėtimo aplinkybės aiškinamos“, – teigiama pranešime.

Utenos apskrityje koronavirusas aptiktas į Lietuvą atvykusiam migrantui iš Afganistano. Apie šį atvejį ketvirtadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba. NVSC teigimu, nustatyti aštuoni sąlytį turėję VSAT pareigūnai ir Ignalinos rajono savivaldybės atstovai, visi jie izoliuoti.

Be to, nors kartu su užsikrėtusiuoju atvykusiems trims kitiems asmenims atliktų tyrimų rezultatai yra neigiami, jie ir toliau bus izoliuoti.

Vilniaus apskrityje koronavirusas nustatytas Širvintų rajone.

„Asmuo liepos 14-ąją ryte pasijuto blogai. Iškvietus greitosios medicinos pagalbos medikus, asmuo pristatytas į Santaros klinikas. Turimais duomenimis, žmogus niekur nesilankė, kontakto su karščiuojančiais, sergančiais ar grįžusiais iš užsienio neturėjo, nebuvo jokiuose renginiuose, gydymo įstaigose“, – rašoma pranešime.

Anot NVSC, nustatyti keturi kontaktiniai asmenys, visi jie – šeimos nariai. Jiems visiems bus atliekamas tyrimas koronavirusinei infekcijai nustatyti. Tęsiama atvejo epidemiologinė diagnostika.

Penktadienio duomenimis, koronavirusu iš viso Lietuvoje užsikrėtė 1908 žmonės, tebeserga 221 žmogus, 1595 – pasveiko, 102 asmenys yra izoliacijoje.

Nuo COVID-19 mirė 79 asmenys, dar 12 užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas Lietuvojenauji koronaviruso atvejaiCOVID-19 saviizoliacijaužsikrėtusieji koronavirusuviruso plitimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių