Škotijos moterims – nemokamos higienos prekės

  • Teksto dydis:

Škotija tapo pirmąja valstybe visame pasaulyje, kuri užtikrino, kad moterims reikalingos higienos prekės, t. y. higieniniai įklotai, bus visiškai nemokami. Deja, su tam tikromis sąlygomis.

Škotijos parlamentas vienbalsiai patvirtino įstatymo projektą, kurį pristatė Monica Lennon.

Šiuo įstatymo projektu siekiama padėti visoms sunkiau besiverčiančioms šeimoms, kurios ne visada išgali įsigyti sąlyginai nepigių sanitarinių prekių. Tikimąsi, kad šis žingsnis bent maža dalimi padės sumažinti sunkiai besiverčiančių žmonių išlaidas ir, žinoma, užtikrins pilnavertę higienos priežiūrą moterims.

Pristatydama naują projektą, aktyviai moterų teises ginanti Monica Lennon kalbėjo, kad šis įstatymas atneš išties daug naudos šaliai.

„Visame pasaulyje įsivyravo pandemija, kuri daugybei šeimų atnešė ir finansinių sunkumų. Dėl to, kad vis dar tęsiasi pandemija, moterims stebuklingai nedingo menstruacijos. Kalbėsiu tiesmukai. Tačiau prieiga prie tamponų, įklotų ar kitų higienos prekių – gerokai apsunkėjo.

Priėmus ir įgyvendinus šį projektą, mes ne tik turime galimybę patekti į istoriją, bet ir daugeliui atnešti šiek tiek šviesos šiuo tamsiu laikotarpiu“, - teigė ji.

M. Lennon savo kalboje ne kartą paminėjo, kad dažniausiai buitis nugula ant moterų pečių. Sunkiai besiverčiančiose šeimose būtent moterys neretai aukoja savo poreikius, kad namuose nieko netrūktų. Neretai tai atsiliepia ir mergaičių sveikatai, kurioms menstruacijos dar tik prasideda, tačiau nėra pakankamai lėšų šeimoje, kad užtikrinti būtiną higieną.

Projektui buvo pritarta vienbalsiai. Šiuo įstatymu viešai pasidžiaugė ir Škotijos ministrė Nicola Sturgeon.

Publikacijos originalas čia: https://www.anglija.today/sveikata/skotijos-moterims--nemokamos-higienos-prekes


Šiame straipsnyje: higienos prekėsmoterysŠkotija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Rasismas pagal lytini pozymi.

Anonimas

Anonimas portretas
O kada vyrams bus nemokami prezervatyvai ?

Anonimas

Anonimas portretas
skotija anglijoj taspats kas zemaitija lietuvoj
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių