Prasideda 5–11 metų vaikų skiepijimas nuo COVID-19: jau užregistruota per 2 tūkst.

Trečiadienį prasideda 5–11 metų vaikų skiepijimas nuo COVID-19 ligos. Karštosios linijos 1808 koordinatorės Gretos Beinaravičiūtės teigimu, vakcinuotis nuo koronaviruso infekcijos jau užregistruota per 2 tūkst. šios amžiaus grupės vaikų.

„Gruodžio 9 dieną pradėjome registruoti, o 15 dieną prasideda realus vakcinavimas. Užsiregistravo daugiau kaip du tūkstančiai, o laisvų vietų yra per šešis tūkstančius“, – Eltai sakė G. Beinaravičiūtė.

Gamintojo „BioNTech ir Pfizer“ vakcinos Lietuvą pasiekė pirmadienį. Pirmąją siuntą sudaro 78 tūkst. sumažinto tūrio „Comirnaty“ vakcinos dozių, kurios per kelias dienas bus paskirstytos skiepijančioms asmens sveikatos priežiūros įstaigoms.

5–11 metų amžiaus vaikai bus skiepijami specialiai šiai amžiaus grupei skirta mažesnio tūrio „Comirnaty“ vakcina. Vakcina jaunesniems vaikams turi 10 mikrogramų COVID-19 mRNR (veikliosios medžiagos), vaikui bus suleidžiama 0,2 ml tūrio vakcinos dozė. 12 metų ir vyresniems gyventojams skirtose „Comirnaty“ vakcinose yra 30 mikrogramų COVID-19 mRNR, o vienos dozės tūris sudaro 0,3 ml.

Vienas iš tėvų (įtėvių), globėjų arba rūpintojų turės kartu su vaiku atvykti į vakcinacijos vietą ir atvykus pateikti savo ir vaiko asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus. Atvykimas yra traktuojamas kaip sutikimas skiepytis, todėl sutikimo pažymos pildyti nereikės.

Tiek suaugusieji, tiek vaikai yra skiepijami į žasto raumenį, tarp pirmos ir antros „Comirnaty“ vakcinos dozių daroma bent 21 dienos pertrauka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniete

Kauniete portretas
Kodėl verčiate vaikučius dalyvauti eksperimente?Tėveliai gerai pagalvokite !

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
prasideda viruso mutacijų antras etapas , buvo suauge , dabar vaikai

mrr

mrr portretas
troliai ir toliau trolina komentaruose :D
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių