Molėtų rajono mokykloje dėl darbuotojai nustatyto koronaviruso nevyko pamokos

Molėtų rajone dėl mokyklos darbuotojai patvirtinto koronaviruso nevyko mokymo procesas Giedraičių Antano Jaroševičiaus gimnazijos Joniškio miestelio skyriuje.

„Mes turime informacijos, kad ta valytoja buvo darbe dar prieš rugsėjo pirmąją ir ji kontaktavo su visais darbuotojais mokyklos, su pedagogais“, – BNS penktadienį sakė Molėtų rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Žvinys.

Todėl paaiškėjus, jog darbuotojai nustatytas koronavirusas, buvo sustabdytas ugdymo procesas, visiems mokytojams atlikti tyrimai.

„Šiandien gavome atsakymus visų 14 mokytojų, kad testai yra neigiami, pirmadienį atnaujinsime ugdymo procesą“, – sakė administracijos direktorius.

Pasak jo, šią savaitę pamokos nuotoliniu būdu mokykloje nevyko, o kaip kompensuoti šį laiką nuspręs mokyklos direktorė – tai gali būti daroma atostogų sąskaita, ilginant pamokas ar kitais būdais.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informavo, jog koronavirusas mokyklos darbuotojai nustatytas penktadienį.

„Nuo rugpjūčio 27 dienos moteris jautė simptomus, todėl pati namuose saviizoliavosi ir niekur nevaikščiojo, niekur nėjo, jokioje mokykloje nebuvo“, – BNS sakė NVSC atstovė Justina Petravičienė.

Penktadienį pranešta apie dar du atvejus, kai koronavirusas nustatytas moksleiviams: užsikrėtė Raseinių Šaltinio progimnazijos moksleivė, moksleivės klasiokai bei mokytojas dėl turėto aukštos rizikos sąlyčio yra izoliuoti. Taip pat virusas patvirtintas Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos mokiniui, tačiau jis pamokose nedalyvavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių