Mokiniams iš Klaipėdos ir Raseinių nustatytas koronavirusas

Raseinių Šaltinio progimnazijoje penktokei nustatytas užsikrėtimas koronavirusu, BNS penktadienį patvirtino Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Kaip BNS sakė NVSC atstovė Justina Petravičienė, užsikrėtusios moksleivės klasiokai bei mokytojas dėl turėto aukštos rizikos sąlyčio yra izoliuoti.

„Iš viso sąlytį turėjo 26 klasiokai ir vienas mokytojas. Jie – izoliuoti, taip pat dezinfekuota mokyklos aplinka. Be to, mokykla priėmė sprendimą šiems mokiniams ugdymo procesą vykdyti nuotoliniu būdu“, – aiškino ji.

Pasak Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, likusiems progimnazijos moksleiviams pamokos ir toliau vyksta kontaktiniu būdu.

NVSC atstovės teigimu, epidemiologinis tyrimas mokykloje šiuo metu vis dar tęsiamas, o naujas atvejis bus įtrauktas į šeštadienio statistiką.

NVSC gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė spaudos konferencijoje penktadienį sakė, jog iš viso nustatyti 32 asmenys, kurie turėjo kontaktą su šia moksleive: 26 bendraklasiai, mokytojas ir penki šeimos nariai.

„Mokinys rugsėjo 1, 2 (dienomis – BNS) buvo ugdymo įstaigoje ir lankėsi ne tik savo ugdymo gimnazijoje, bet ir meno mokykloje. Dabartiniu metu epidemiologai dirba, renka visus duomenis, kurie turėjo kontaktą ir, aišku, teikia rekomendacijas“ – sakė NVSC atstovė.

Šis atvejis siejamas su Raseinių rajone rugpjūčio 22 dieną vykusia šeimos švente: moksleivė bendravo su šventėje dalyvavusiu žmogumi.

Užsikrėtė ir konservatorijos moksleivis

Anot ministerijos, koronavirusas nustatytas ir Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos mokiniui, tačiau jis pamokose nedalyvavo.

Apie šį atvejį NVSC pranešė ketvirtadienį, liga moksleiviui nustatyta jam būnant saviizoliacijoje.

„Tačiau vasarą jis stovyklavo su kitais konservatorijos mokiniais, dėl to mokykla ugdymo procesą tęsia mišriu būdu – tiek kontaktiniu, tiek nuotoliniu. Mokykla bendradarbiauja su visuomenės sveikatos specialistais. Dabartiniu epidemiologų vertinimu, mokinys užsikrėtė nuo sergančio šeimos nario“, – rašoma ŠMSM pranešime.

D. Razmuvienė spaudos konferencijoje sakė, jog 30 asmenų laikomi turėję sąlytį su šiuo užsikrėtusiuoju, iš viso stovykloje dalyvavo 78 vaikai.

„Jie, aišku, gyvena įvairiuose Lietuvos regionuose“, – sakė epidemiologė.

Kaip BNS sakė Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos direktorė Loreta Jonavičienė, mišrų mokymą gimnazija nusprendė įvesti siekdama apsaugoti vaikus.

„Gavome rekomendaciją, kad blogiau nebus, jeigu mes pasirinksime nuotolinį mišrų (ugdymą-BNS)“, – sakė direktorė.

Mokymo procesas, pasak jos, nesustos: kai kurios pamokos vyks kontaktiniu būdu, klasės į mokyklą atvyks srautais.

Mokykla sveikatos specialistams pateikė sąrašą mokinių, galėjusių turėti artimą kontaktą su užsikrėtusiuoju, taip pat, kaip buvo nurodyta, dezinfekavo patalpas.

Mokytojai su užsikrėtusiu moksleiviu, pasak direktorės, nekontaktavo, su juo bendrauti galėjo nebent rugpjūčio pabaigoje drauge stovykloje buvę vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuotolinio nebus

nuotolinio nebus portretas
pas mane bent jau nebus, galės atvažiuot ir aiškint mokyt, jei ne- augs debilas, bus prie ūkio

bitė

bitė portretas
Pasiruošimas mokslo metams - per vėlai. Jau prieš mokslo metus turėjo būti patikrinta mokinių ir mokytojų bei kitų mokykloje dirbančiųjų sveikata: ar neserga, ar nebuvo sirgę ,,korona". Juk kasmet prieš mokyklą mokiniai tikrina sveikatą pas gydytoją. Jei sveiki, kam tos kaukės? O dabar suleido ,,į aptvarus" ir lauks ,,protrūkio" (beje, jis jau prasidėjo keliose mokyklose). Vaikai net laukan išeiti negali - per langus šokinėja. Sulauks ir kitokių nelaimių.

Egeja

Egeja portretas
Toks įspūdis kad specialiai jau ir mokyklose suserga..juk numatyta data arteja..eis į nuotolinį.spektaklio režisieriai viską suplanavo..
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių