Dėl A. Dulkio aptartų COVID-19 duomenų – I. Vėgėlės kritika: niekaip nesuprantu tos statistikos

  • Teksto dydis:

Advokatų tarybos pirmininkas prof. dr. Ignas Vėgėlė įvertino ministro Arūno Dulkys pateiktus duomenis apie COVID-19 situacijos skirtumus Lietuvoje ir Danijoje. Pasak I. Vėgėlės, ministras pateikė netikslius duomenis.

„Niekaip nesuprantu tos statistikos – gal kas gali padėti? Šiandien „Dienos temoje“ ministras Arūnas Dulkys į klausimą, kodėl nuo rugsėjo 10 d. Danija naikina visus apribojimus ir COVID-19 nelaiko rimta grėsme visuomenei, atsakė, kad Danijoje yra geresni COVID-19 sergamumo rodikliai ir ženkliai mažiau ligoninėse gydomų COVID-19 pacientų. Ir paaiškino, kaip jie tai pasiekė: „Aš manau, kad atsakymas yra tai, kad nuo visos populiacijos pas juos ne mažiau kaip vienu skiepu yra paskiepyta apie 90 proc. visuomenės. Mes atsiliekame mažiausiai 25-30 procentinių punktų““, – ministro žodžius citavo I. Vėgėlė.

I. Vėgėlės feisbuko nuotr.

„Niekaip nerandu to Danijos 90 proc. nuo visos populiacijos. Ir tų 25–30 punktų? P. S. Visada galvojau, kad dėl to, jog jie yra paskiepiję daugiau nei 90 proc. rizikos grupėms priklausančių asmenų, o mes, priešingai specialistų siūlymams, akcentavome bendrą populiacijos skiepijimą“, – socialiniame tinkle rašė Advokatų tarybos pirmininkas.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) portalo žurnalistai pasiteiravo: kodėl duomenyse atsirado štai toks neatitikimas? Kurie duomenys visgi klaidingi, tie, kuriuos pateikė A. Dulkys ar tie, kuriuos galima rasti „Google“?

Spaudos tarnybos patarėja, laikinai vykdanti tarnybos vedėjo funkcijas Neringa Mikėnaitė teigė, kad daugelis informacijos šaltinių platformų taiko skirtingas skaičiavimo metodikas, sudedamąsias dalis. „Todėl negalima vertinti jų kaip teisingų / neteisingų. Europos Sąjungos šalių institucijos duomenis pateikia Europos ligų prevencijos ir kontrolės centrui (ECDC)“, – teigė SAM atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerb.Profesoriau \\\\\.../////

Gerb.Profesoriau  \\\\\...///// portretas
Jau kam kam,o jums tai turėtų būti aišku,ką 1-nas kvailys pridaro,tai ir 20 mokslininkų to kvailio suvelto kamuolio neišvynioja.

Kawenskas

Kawenskas  portretas
Dulkys yra marionetė, tautos kiršintojes,MELAGIS!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Kol iš užsienio eis pinigai kovai su COVID-19,pas mus ta pandemija nesibaigs.Pranyks pinigai ,pranyks ir mirtį nešanti pandemija,liks tik virusas kuris tuojau bus pripažintas netaip jau ir pavojingas,tai yra nepovojingesnis už gripą.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių