Mėgstantiems riebų ir nesveiką maistą tikimybė susirgti depresija padidėja iki 51 %, rašo zdr.ru.
„Kuo daugiau nesveiko ir greito maisto valgote, tuo didesnė rizika susirgti depresija. Tačiau negalima pamiršti ir kitų nepageidaujamų maisto produktų. Riziką susirgti depresiją taip pat didina ir spurgos “, - sako tyrimo vadovė.
Tačiau su Ispanijos mokslininkų nuomone nesutinka tyrėjai iš kitų pasaulio šalių. Jų teigimu, kolegos sumaišė priežastį su pasekme.
„Dažnas greito maisto vartojimas gali padidinti depresijos riziką bei sukelti bendrą sveikatos pablogėjimą“, - tvirtino Jeilio universiteto ekspertas Deividas Kacas.
Anot gydytojo, depresija taip pat gali sukelti nenumaldomą norą valgyti nesveiką maistą. „Depresija atsiranda dėl kitų priežasčių, o norėdami numalšinti stresą ir įtampą žmonės pradeda valgyti nesveiką maistą. Dėl tokios nesveikos mitybos ir suglebusio kūno liga tik paaštrėja“, - kalbėjo D.Kacas.
Naujausi komentarai