Meilė per atstumą: niekaip neišsirenka, su kuria nori būti

Esu labai nemalonioje situacijoje. Turiu širdies draugą. Draugaujame jau ketverius metus, (2 metus skiria mus atstumas ir per šį laikotarpį buvome susitikę tik 2 kartus, bet internetu bendraujame kiekvieną dieną).

Tarp mūsų būna pasipykimų, bet, kaip sakant, nėra namų be dūmų, atrodo, mylime vienas kitą, esame prisirišę, niekuomet nieko vienas kitam nestokojame.

Per mūsų dvejų metų draugystės laikotarpį būdavo tokių momentų kuomet pirmoji jo mergina įsiterpdavo tarp mūsų ir man dėl to tekdavo kentėti, aš atleisdavau išdavystes, nes maniau, jog tai nebepasikartos. Labai jį myliu, po kiek laiko viskas nurimo, bet dabar atsitiko taip, kad vėl po dvejų metų jis pradėjo bendrauti su savo pirmąja drauge, su kuria buvo nesėkmingisantykiai ir po jų draugystės atsiradau aš.

Nemaloniausias dalykas tas, kad jis dabar nori pabendrauti su ja, nes užsiminė, kad jaučia jai trauką, kažkokius jausmus ir galbūt jo tikroji meilė yra ji, o ne aš ir padarė klaidą, pasirinkdamas mane.

Patarkite, ką daryti, nes nežinau kaip elgtis ir ko griebtis.

Draugas šiek tiek dvejoja ir pats, kadangi jis yra užsienyje ir nori grįžęs susitikti ir pažiūrėti, ar jiems kas gausis.

Pataria psichologė Vaida Platkevičiūtė

Klausiate, ką daryti. Pirma reakcija būtų: o kaip jūsų jaučiatės dėl to, kad jūsų draugas nori surengti konkursą ir išsirinkti jam labiau tinkančią? Kokius jausmus išgyvenate šiuo metu ir ką jums reiškia žinoti, kad esate viena iš kandidačių būti su mylimu žmogumi?

Jūsų aprašyta situacija turėtų būti labai nemaloni ir liečianti pačius giliausius pasitikėjimo savimi, santykių aspektus. Skaitydama jūsų laišką, galiu numanyti apie išgyvenamą nerimą netekti šio žmogaus, klausimą, ką čia padarius, kad jis liktų kartu, tačiau ar tai yra vienintelis ir svarbiausias išgyvenimas?

Net jei atsakytumėte, kad tai šiuo metu yra ryškiausia, tuomet ką šis bandymas siekia apsaugoti jumyse? Kas skatina leisti sau būti vienai iš pasirenkamųjų ir ieškoti būdų kaip laimėti šį iššūkį?

Kokia jūsų asmenybės dalis labiausiai nukentėtų, jei ryšys su jums svarbiu žmogumi nutrūktų? Kvietimas susidurti su emocijomis, kylančiomis draugui dvejojant, yra tarsi kvietimas labiau pajusti save, savo jaučiamą ar ne visai vertę ir orumą. Kvietimas išeiti iš galvojimo, kaip bet kokiu būdu laimėjus kovą, į klausimą, kas jums išties būtų laimėjimas?

Labai tikiu, kad toks vaikino gestas verčia suabejoti savo dovanomis, savo savybėmis ir sužadina klausimą, „kas su manimi ne taip?“. Visgi negebėjimas pasirinkti ir blaškymasis yra labiau jūsų draugo, o ne jūsų silpnumas.

Jei jau norite klausti savęs, tuomet verta galvoti, kas jus verčia likti tokioje situacijoje, kas laiko?

Taigi pagrindinė žinia būtų, jog buvimas santykių trikampyje yra ne tik kito, bet ir jūsų pasirinkimas, tai yra leidimas kitam su savimi taip pasielgti.

Bandymas atsiremti į savo išgyvenimus ir perklausti, kas jums yra gera, o kas yra geriausia, nesiekiant slėptis už santykių svarbos, gali leisti pamatyti, kaip turėtumėte elgtis pirmiausia su savimi šioje situacijoje, o po to ir su atsitikusiais santykiais.

Nepamirškite, kad taip pat turite galimybę veikti, ne tik reaguoti į kitų veiksmus.

Vaida



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių