Tik ketvirtadalis lietuvių patenkintos savo veido oda

  • Teksto dydis:

Apklausa, kurią Baltijos šalyse atliko pasaulinė mitybos bendrovė „Herbalife“, atskleidė, kad 75 proc. Lietuvos moterų nėra visiškai patenkintos savo veido odos būkle. Be to, daugiau kaip 40 proc. respondenčių atsakė, kad jos reguliariai nesirūpina savo veido oda ir nenaudoja tinkamų odos priežiūros priemonių. Pagrindiniai pasiteisinimai, kodėl taip nutinka – tai nežinojimas, kokios priemonės yra tinkamos ir reikalingos veido odai, per didelė kaina ir laiko stoka.

Tinkamai nesirūpindamos savo odos priežiūra ir atrasdamos daugybę pasiteisinimų, lietuvės pasmerkia save spartesnio senėjimo rizikai bei įvairioms odos problemoms - pavyzdžiui, oda tampa sausa ir suglebusi, atsiranda pigmentinių dėmių.

Nereguliari priežiūra

Grožio ekspertė, dermatologė  ir patyrusi odos priežiūros specialistė Julija Levinson sako, jog tinkamai nesirūpindamos savo oda ir atrasdamos daugybę pasiteisinimų, lietuvės pasmerkia save spartesnio senėjimo rizikai bei įvairioms odos problemoms - pavyzdžiui, oda tampa sausa ir suglebusi, atsiranda pigmentinių dėmių.

Apklausos rezultatai parodė, kad 41 proc. lietuvių reguliariai nesirūpina savo veido oda ir nenaudoja tinkamų priežiūros priemonių – jos tai daro priešokiais, tik savaitgaliais ar 3-4 kartus per savaitę. Latvijoje taip elgiasi panaši dalis moterų – 44 proc. Blogiausia situacija Estijoje, kur savo veido oda reguliariai nesirūpina net 58 proc. moterų. Vis dėlto, estės ir latvės geriau už lietuves vertina savo veido odos būklę – ja nėra visiškai patenkintos 57 proc. esčių ir 65 proc. latvių bei 75 proc. lietuvių.

Nereguliari priežiūra yra vienas svarbiausių faktorių, veikiančių odos būklę bei jos senėjimo procesą. Tinkamai nesirūpindami savo veido oda, rizikuojame ne tik paspartinti senėjimo procesą, bet ir patirti problemų, tokių kaip užsikimšusios poros, sausa ir sudribusi oda, pigmentinės dėmės ir daugybė kitų. Vertinant apklausos rezultatus ir tai, kaip nereguliariai savo veido oda rūpinasi Baltijos šalių moterys, nenuostabu, kad dažniausiai jos patiria tokių odos problemų kaip atsiradusios raukšlės(54 proc.), sausa ir pleiskanojanti oda (29 proc.), juodi ratilai po akimis (27 proc.) bei aknė (23 proc.).

Privalomi priežiūros žingsniai

Odą būtina nuvalyti, o tada drėkinti kremais, turinčiais reikiamą apsaugos nuo UV spindulių lygį – 30 SPF. Bazinė veido odos priežiūra yra būtina siekiant išlaikyti jaunatvišką, sveiką ir gražią odą. Kiekvienas veido oda turi pasirūpinti du kartus per dieną - ryte ir vakare.

„Ši rutina nepriklauso nuo amžiaus – ar esate dvidešimties, ar trisdešimties, negalite praleisti kasdienio veido odos valymo ir kitų priežiūros žingsnių dukart per dieną. Ryte svarbu nuvalyti veidą, nes miegodami prakaituojame. Po valymo būtina tonizuoti odą ir naudoti reikiamus priežiūros produktus tam, kad veido odą apsaugotume visą dieną – tam tikslui galima naudoti drėkiklį ar maitinamąjį kremą. Drėkinimas ir maitinimas yra būtini žiemą, kai oras šaltas ir dažnai vėjuotas, tačiau negalime pamiršti ir ultravioletinių spindulių – tinkamo lygio apsauga su SPF būtina visais metų laikais. Vakare svarbu nuvalyti nuo veido kosmetiką ir dulkes, kurios nusėda ant odos paviršiaus per visą dieną, tada – vėl ją sudrėkinti. Kad išliktų graži, oda turi gauti skirtingų elementų „meniu“ (vitaminų,  mikroelementų ir kt.), kuriais aprūpinti odą yra sudėtinga. Čia gali padėti tokios priemonės, kurios turi reikiamų vitaminų, taip pat antioksidantų, augalinių ir eterinių aliejų bei ekstraktų“, – komentavo J.Levinson. 

Pasak specialistės, ji savo praktikoje pastebėjusi, kad pasiteisinimai yra viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl moterys reguliariai ir tinkamai nesirūpina savo oda. Trys dažniausi lietuvių, latvių ir esčių pasiaiškinimai, kodėl taip nutinka, yra šie: „Nežinau, kas būtina ir tinka mano veido odai“, „Tai yra per daug brangu“, „Aš neturiu tam laiko“. Tam, kad nugalėtų šiuos pasiteisinimus, moterys turi motyvuoti save, atmindamos faktą, jog grožis gali būti nepavaldus laikui be jokių chirurginių intervencijų, tačiau juo reikia tinkamai rūpintis kiekvieną dieną.

Maistas irgi lemia odos išvaizdą

Tai ką valgome, lemia tai, kaip atrodome ne tik kalbant apie svorį ir figūrą, bet ir mūsų odos būklę. Deja, 71 proc. lietuvių atsakė, kad jos ne visada arba išvis nekreipia dėmesio į tai, kaip jų valgomi produktai gali paveikti jų veido odos būklę. Panašūs rezultatai Latvijoje – 77 proc. Tuo tarpu Estijoje to nepaiso net 85 proc. moterų.

„Kad išlaikytume sveiką ir švytinčią odą, turime rūpintis ja ne tik išoriškai, bet ir iš vidaus. Nesubalansuota mityba paveiks jūsų odą taip pat kaip ir nereguliari veido odos priežiūra. Mūsų oda yra dalis mūsų kūno ir jai, kad būtų sveika, reikalingos visos maisto medžiagos. Nuo ekstremalių dietų, nesveiko maisto ir fizinio aktyvumo stokos oda taps blyški ir atrodys senesnė. Todėl rinkdamiesi maisto produktus, turime atidžiai vertinti jų maistinę vertę“, – komentavo J.Levinson.

Kad oda išliktų sveikai atrodanti, dažniausiai siūlomi tokie maisto produktai kaip avokadai (turi daug biotino ir padeda išvengti odos sausumo), lašiša (joje yra astaksantino - karotenoido, kuris išlaiko odos elastingumą), kiaušiniai (turi biotino, pagrindinio vitamino, saugančio odą nuo sausumo), graikiniai riešutai (gausu Omega-3, kad oda būtų glotnesnė ir atrodytų jaunesnė) bei pupų (jose esančios amino rūgštys skatina greitesnę odos ląstelių ir kolageno regeneraciją).



NAUJAUSI KOMENTARAI

vv

vv portretas
As taip pat jau nebepatenkinta savo oda,atsirado rauksliu,patamsejo paakiai,oda nebe tokia stangri.Ir kas? Kaip sakoma,nieko cia nepadarysi,metai eina ir zmogus po truputi sensta,o veido oda pirmoje eileje,nes visa laika atidengta. Bet kai matau,ka jaunos mergeles isdarineja su savo oda,tai jos jau 30 metu atrodys prasciau uz mane. Nori pacios nezino ko. Buna is prigimties oda nelabai grazi ir to nepakeis jokios priemones. Reikia tik prisitaikyti krema,kad oda jaustusi komfortiskai ir nealinti jos visokiomis nebutomis priemonemis,nes laiko nesustabdysi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių