Vėl jėgas su E. Mudiay suvienijęs J. Lauvergne'as: Kaune mūsų ryšys bus dar geresnis

  • Teksto dydis:

Antrąjį sezoną Kauno „Žalgiryje“ pradedantis Joffrey Lauvergne'as komandoje sutiko seniai pažįstamą veidą, su kuriuo jis kartu žaidė dar prieš šešerius metus.

Tai – Emmanuelis Mudiay, su kuriuo J. Lauvergne'as vienoje ekipoje rungtyniavo 2015-2016 metų sezone.

Tuomet jie vilkėjo Denverio „Nuggets“ komandos marškinėlius ir neretai buvo derinio du prieš du partneriai.

Tą sezoną E. Mudiay „Nuggets“ gretose rinko po 12,8 taško ir 5,5 rezultatyvaus perdavimo, o J. Lauvergne'as fiksavo 7,9 taško bei 4,9 sugriebto kamuolio statistiką.

„Mums tuomet neprastai sekėsi, – BasketNews.com žurnalistui Donatui Urbonui sakė J. Lauvergne'as. – Tuomet Denveris nebuvo toks geras. Manau, kad mūsų pikenrolo ryšys „Žalgiryje“ bus dar geresnis.“

2015-2016 metais E. Mudiay debiutavo NBA, o J. Lauvergne'as stipriausioje pasaulio lygoje žaidė antrąjį sezoną. Bendraudamas su komandos naujoku J. Lauvergne'as galėdavo prisiminti ir savo gimtąją kalbą.

„Jis šiek tiek kalba prancūziškai, nes jo šeima yra iš Kongo, prisimenu, kad jo brolis prancūziškai kalbėjo daug geriau. Tikrai linksma, jog mes vėl su juo žaisime, dabar jau Europoje, „Žalgiryje“, – kalbėjo J. Lauvergne'as.

„Manau, kad E. Mudiay mums gali labai stipriai padėti. Jis tikrai yra geras žaidėjas. E. Mudiay tai bus pirmieji metai Europoje, bet, manau, jis dėl savo ir trenerio Martino Schillerio žaidimo stiliaus čia pritaps. E. Mudiay yra geras vyrukas, jis mums tikrai duos naudos“, – pridėjo J. Lauvergne'as.

Prancūzas vasarą laiko veltui nešvaistė ir per savaitę sportuodavo bent po keturis kartus. Jis pirmąjį sezoną „Žalgiryje“ Eurolygoje rinko po 10,7 taško bei 5,6 sugriebto kamuolio.

„Manau, kad šį sezoną turime komandą, kuri gali patekti į atkrintamąsias, tačiau taip pat galime likti ir toli nuo šio pasiekimo – viskas priklausys nuo mūsų susižaidimo, – sakė J. Lauvergne'as. – Komandos vadovybė vėl atliko puikų darbą. Kita problema – komanda kasmet turi pakeisti tiek daug žaidėjų. Galėtume remtis žaidimu, kurį kūrėme praėjusį sezoną, bet dabar tai yra neįmanoma. Turime viską, jog vėl turėtume gerą sezoną. Sunkiai dirbsime ir kausimės, viskas turėtų būti gerai. Aš ypatingai nekantrauju pamatyti, kaip mums seksis šį sezoną.“

Visą interviu skaitykite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

newmore

newmore portretas
Lauvergne tariamas kaip lovernj (minkštas n, kaip konjak konjakas, šampanj šampanas, kanjon kanjonas), taigi po e rašytina ne as, o is: Lauvergne'is ir tartina lovernis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių