Solidžiai rungtyniavęs „Neptūnas“ iškovojo pergalę Alytuje

  • Teksto dydis:

Puikią formą demonstruojantis Klaipėdos „Neptūnas“ (12-21) ketvirtą kartą šiame sezone laimėjo prieš Alytaus „Dzūkiją“ (10-22) ir iškovojo trečiąją pergalę paeiliui. Galutinis rungtynių rezultatas 86:77 (22:18, 26:23, 21:19, 17:17).

Tik pačioje rungtynių pradžioje „Neptūno“ krepšnininkai buvo atsilikinėjančių vaidmenyje, kuomet šeimininkai pirmavo 2:0. Nuo to laiko Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai atgal nesidairė ir didino persvarą. Po Mato Jogėlos dėjimo į krepšį, uostamiesčio ekipos pranašumas šoktelėjo iki 11 (42:31). Prieš ilgąją pertrauką „Dzūkija“ ginklų nesudėjo ir deficitą spėjo sumažinti iki 7 (48:41).

Nuostabiai pirmoje rungtynių pusėje žaidęs Žygimantas Janavičius pelnė 16 taškų ir užfiksavo 24 naudingumo balus.

Klaipėdiečiams pranašumą susikrauti pavyko dėka sėkmingos kovos dėl atšokusių kamuolių, kurią jie laimėjo 22:10.

Kaip iš natų trečiąjį kėlinį pradėję T.Gaidamavičiaus auklėtiniai spurtavo 6:0 ir atstatė dviženklį pranašumą (54:41). Visgi ginklų Alytaus ekipa ir vėl nebuvo linkusi sudėti. Klaipėdos „Neptūnui“ sunkiai sekėsi stabdyti Matą Juciką, kurio pastangomis alytiškiai atsilikimą sumažino iki 6 taškų (64:58).

Iki rungtynių pabaigos likus žaisti kiek daugiau nei minutei, Paolo Marinelli pataikė tritaškį metimą ir sumažino skirtumą tarp komandų iki 7. Vis dėlto tai buvo arčiausiai, kiek dzūkai priartėjo, o gan solidžiai viso ketvirto kėlinio metu žaidę klaipėdiečiai pergalės iš rankų nepaleido.

Kaip praeitose rungtynėse prieš Pasvalio komandą, taip ir šiose rungtynėse klaipėdiečiai tarpusavio susitikimuose iškovojo visas 4 pergales šiame sezone.

Kovoje prieš Alytaus ekipą „Neptūnui“ padėti negalėjo rankos traumą patyręs Evaldas Šaulys, taip pat iš rikiuotės yra iškritę Darrinas Dorsey, Aidas Einikis ir Adomas Sidarevičius.

Klaipėdos „Neptūnas“: Matas Jogėla 22 (8 atk.kam), Žygimantas Janavičius 17 (6 atk.kam, 6 rez.perd), Deividas Gailius 16 (4 atk.kam), Norbertas Giga ir Martynas Mažeika – po 10, Džiugas Slavinskas 6 (6 atk.kam).

Alytaus „Dzūkija“: Artūras Jomantas 23 (9 atk.kam, 4 rez.perd), Vytenis Čižauskas 19 (4 atk.kam, 4 rez.perd), Matas Jucikas 13 (4 atk.kam), Paolo Marinelli 10 (4 atk.kam, 4 rez.perd).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių