„Ryto“ agonija tęsiasi: treneris planavo dar padirbėti, bet klubas parodė duris

„Visiškai nekyla noras trauktis. Esu treneris, kovotojas. Yra dar daug nesužaistų rungtynių ir treniruočių“, – kalbėjo Donaldas Kairys po tragiškai pralaimėto Citadele KMT ketvirtfinalio mačo su Utenos „Juventus“. Netrukus treneris sužinojo, jog tai buvo paskutinė jo konferencija stovint prie Vilniaus „Ryto“ ekipos vairo.

„Esame daužomi visą sezoną, bet nesutinku, kad nenorime kovoti“, – po 78:105 pralaimėtų atsakomųjų rungtynių sakė D. Kairys.

Pasak krepšinio specialisto, kurio vadovaujamas „Rytas“ jau neįgyvendino dviejų tikslų – iškrito iš KMT turnyro ir Čempionų lygos, triuškinamas pralaimėjimas uteniškiams nereiškia, kad jo auklėtiniai nenorėjo kovoti.

„Pabirome, nepataikėme iš gerų padėčių, neparodėme stuburo, kurį turėtume turėti“, – sakė D. Kairys.

Treneris užsiminė, jog komandos laukia susirinkimas, kuriame gali būti priimti griežti sprendimai. Tiesa, jis nenumanė, kad tie sprendimai bus nukreipti prieš jį patį. Netrukus „Ryto“ klubo vadovai nusprendė atleisti D. Kairį, į jo vietą paskyrę asistentą Giedrių Žibėną.

„Pirmiausia norėtumėme atsiprašyti už pastaruoju metu demonstruojamus komandos rezultatus, kurie netenkina nei klubo, nei Vilniaus krepšinio bendruomenės. Todėl po šių rungtynių kitokio sprendimo negalėjo būti. Tikėjome Donaldu ir jo darbu Vilniuje, tačiau žvelgiant į rezultatus – pokyčiai neišvengiami. Linkime jam sėkmės kitose karjeros stotelėse“, – sako „Ryto“ valdybos pirmininkas Darius Gudelis.

Šį sezoną „Rytui“ liko vienintelis šansas – gerai pasirodyti „Betsafe–LKL“ čempionate, kuriame jam keliamas tikslas patekti į finalą. Vis dėlto vadovaujant 43-ejų krepšinio specialistui vilniečiai laimėjo tik 9 rungtynes iš 14-os ir rikiuojasi 3-ojoje pozicijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne

Ne portretas
klubas, o gudelis parode.

Jo

Jo portretas
To reikėjo ir tikėtis,atleidus Adomaitį
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių