Rusijos krepšinio federacijos prezidentės atkirtis: treneris pasitraukė, nes bijojo susimauti

Rusijoje užsimezgė žodžių karas tarp iš šalies vyrų rinktinės vyriausiojo trenerio posto pasitraukusio Fotsio Katsikario ir laikinosios federacijos prezidentė Julijos Anikejevos.

Graikas išplatintame laiške kaltino rusę neva ši jį bandė pažeminti ir kaip žmogų, ir kaip trenerį, todėl jis nusprendė trauktis iš užimamų pareigų. Pirmadienį pati J.Anikejeva pateikė savo atkirtį.

„Atvirame laiške buvo išdėstytos tik Katsikario versijos. Jam reikėjo kažkaip paaiškinti savo pasitraukimą, o Rusijoje visi būdai yra geri. Jo užimta pozicija yra patogi, kadangi suteikiama daug vietos spekuliacijoms. Taip galima pagalvoti, kad atėjau aš ir visus atleidau. Gerai, tegu taip jau būna, jeigu jam nuo to geriau.

Aš neturiu atsakymo, kodėl Katsikaris išėjo. Manau, kad tai tebuvo banalus baimės jausmas, kad jam nieko nepavyks su rinktine. Nematau jokios kitos logiškos priežasties. Katsikaris prieš visą Europą susikūrė nepatikimo žmogaus įvaizdį. Jo būsimų darbdavių vietoje gerai pagalvočiau prieš priimdama jį į darbą“, – dėstė federacijos vadovė.

Krepsinis.net primena, kad gruodį, kuomet federacijai dar vadovavo Aleksandras Krasnenkovas, F.Katsikaris buvo paskirtas rinktinės vyriausiuoju treneriu. Tuomet šis sprendimas sulaukė daug prieštaringų vertinimų, kadangi daugelis norėjo trenerio ruso.

Prieš mėnesį A.Kresnenkovui pasitraukus ir jo vietą užėmus J.Anikejevai, ši ėmė atvirai kalbėti apie tai, jog F.Katsikario atlyginimas yra pernelyg didelis bei abejoti, ar specialistas pasieks keliamus tikslus su pagrindinių žaidėjų netekusia Rusijos nacionaline komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių