R. Šiškausko taurės turnyrą Lietuvos vaikinai pradėjo pergale, merginos – nesėkme

  • Teksto dydis:

Pirmasis Ramūno Šiškausko tarptautinis penkiolikmečių krepšinio turnyras Kaune penktadienį prasidėjo Lietuvos merginų nesėkme ir įtikinama vaikinų pergale. Šiame turnyre Lietuvai atstovauja projekto „Talentų U15 karta” komandų pagrindu sudarytos rinktinės.

Penkiolikmetės merginos R.Šiškausko turnyro pradžioje buvo priverstos pripažinti viešnių iš Čekijos pranašumą 44:73 (7:16, 13:15, 9:20, 15:22). Čekės nuo pradžių ėmė diktuoti sąlygas ir neleido abejoti savo pergale.

„Tai buvo pirmosios tarptautinės šios komandos rungtynės, pirmasis turnyras. Aiškiai pamatėme klaidas, dalykus, kuriuos reikia taisyti. Malonu tai, kad merginos kovojo iki galo“, – sakė Lietuvos U15 merginų rinktinės vyriausioji trenerė Aušra Naidėnienė.

Čekijos krepšininkės pranoko lietuves beveik visose statistikos kategorijose, išskyrus baudų metimų pataikymą. Lietuvos krepšininkės suklydo 37 kartus (čekės – 21) ir pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 38:56.

Rezultatyviausiai Lietuvos ekipoje žaidė Brigita Sinickaitė, kuri įmetė 12 taškų. Aikštėje pasirodė visos 12 Lietuvos krepšininkių, tačiau nė viena jų nepelnė dviženklio taškų skaičiaus.

Savo ruožtu vaikinai įtikinamai įveikė pajėgius Kroatijos bendraamžius 72:53 (13:18, 20:6, 21:12, 18:17). Svečiai rungtynes pradėjo aktyviau ir agresyviau. Tačiau jau antrajame kėlinyje Edvino Justos auklėtiniai perėmė iniciatyvą ir jos neišleido iki rungtynių pabaigos.

„Rungtynės prasidėjo nekaip. Kamavo standartinis jaudulys. Džiugu, kad vaikinai parodė charakterį. Akivaizdžiai matosi, kokią pažangą padarė vaikinai per metus“, – sakė E. Justa.

Labai daug prie pergalės prisidėjo Lietuvos rinktinės atsarginis suolas. Lietuvių atsarginiai pelnė 31 tašką, kroatų – 8.

Lietuviai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių net 61:35.

Rezultatyviausiai iš lietuvių žaidė Erikas Jermolajevas, kuris įmetė 12 taškų ir atkovojo 11 kamuolių. 11 taškų pridėjo Nojus Pankratjevas, po 10 Gytis Mačionis ir Henrikas Alekna.

Prieš tai Vokietijos merginos 72:60 įveikė Baltarusijos krepšininkes, o vaikinai po dviejų pratęsimų 104:97 – Rusijos penkiolikmečius.

Šeštadienį Lietuvos merginos ir vaikinai žaidžia su svečiais iš Vokietijos. Baltarusijos merginos susitinka su čekėmis, o Kroatijos vaikinai – su rusais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių