R. Javtokas išsakė nuomonę apie rinktinę: esame sustoję toje pačioje vietoje

Dėmesys jaunimo ugdymui, o ne pasų dalinimas užsienio krepšininkams. Lietuvos krepšinio federacijos prezidento posto siekiantis Robertas Javtokas tikina, kad žaidėjų natūralizacija nėra jo prioritetas, nors kaip planą B jis tokį mato. Rinktinės trenerį jis ruošiasi rinktis iš keturių lietuvių strategų.

Šiuo metu su Mindaugu Balčiūnu dėl prezidento kėdės atkakliai konkuruojantis R. Javtokas neatmeta galimybės, kad net ir pralaimėjęs rinkimus, jis dirbtų kartu su M. Balčiūnu.

Devyneri metai, tiek laiko praėjo nuo paskutinio medalio, kurį buvo iškovojusi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė.

„Prieš čempionatą jei kažkas būtų pasiūlęs imti sidabrą ir nevažiuoti, tai manau, visi būtų pasirašę,“ – sakė ilgametis Lietuvos vyrų rinktinės narys.

Paskutinį kartą medalį Lietuvai iškovoti tuo metu padėjo būtent pats R. Javtokas, dabar siekiantis Lietuvos krepšinio federacijos prezidento posto.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Gal kartais užtenka autoritetingo žmogaus šalia, kuris su savo praeitu keliu, su ryšiais, „know how“ visu.

Aš manau, kad kiekviena įmonė prasideda nuo vadovų. Nuo ten diktuojamos sąlygos. Ir kai ten viską sutvarkai, tada gali eiti žiūrėti ir į kitas problemas.“ – kalbėjo 44-ejų buvęs krepšininkas.

Viskas prasideda nuo moksleivių lygos.

Medalių badas – ne tik vyrų rinktinėje. Antrus metus iš eilės jokios prabos apdovanojimų neiškovojo ir jaunimo rinktinės, tiek merginų, tiek ir vaikinų. Pasak R. Javtoko, norėdami grįžti prie aukščiausių tikslų turime pradėti nuo vaikų ugdymo.

„Viskas prasideda nuo moksleivių lygos. Ten viskas prasideda. Nuo trenerių motyvacijos, nuo sustygavimo viso to darbo.

Iš tikrųjų mes esame sustoję toje pačioje vietoje. Ir kiek jau, 20 metų vyksta ta pati sistema. Tai norėtųsi naujovių. Ir pradžia, aišku, paskyrimas trenerio į rinktines,“ – tęsė R. Javtokas.

Kaip vienas iš būdų gelbėti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę, įvardijama užsieniečio krepšininko natūralizacija. Tačiau R. Javtokas kol kas prieš tokį sprendimą. Esą pirmiau reiktų tvarkyti šalies sistemą, o tik vėliau galvoti apie galimybes suteikti pasus užsienio krepšininkams.

„Čia nėra klubinis krepšinis. Čia yra Lietuvos rinktinė. Ir norėtųsi visados turėti kuo daugiau lietuvių. Ne kuo daugiau, o visus iš tikrųjų,“ – R. Javtokas buvo kategoriškas.

„Mano asmeninė nuomonė, kad tik blogiausiu atveju. Bet aš niekada neatsisakyčiau, kad pritarus visuomenei, jei reikia atsivežti žinių ar kaip asistentą, ar jei visos rinktinės, – šiek tiek atlyžo kandidatas į LKF prezidentus. – Mes niekaip negalim išlošt medalio. Klausimas svarstytinas.“

Dėl Lietuvos krepšinio federacijos prezidento posto R. Javtokas kovoja tik su dabartiniu federacijos generaliniu sekretoriumi M. Balčiūnu. Pastaruoju metu abu kandidatai negailėjo vienas kitam kritikos. Tačiau nepaisant to, R. Javtokas neatmeta, kad galėtų dirbti kartu su M. Balčiūnu, jei šis laimėjęs rinkimus pasikviestų į komandą.

„Taip, kaip ir rinkimuose klausė, ar dalyvausiu kituose, ar ne? Aš sakiau, tikriausiai ne. Bet taip priėmiau sprendimą, kad niekada nereikia sakyti ne“, – sakė jis.

R. Javtokas taip pat prisipažino, kad jis mato keturis lietuvius trenerius, kurie galėtų užimti rinktinės stratego pareigas.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidento rinkimai vyks rugsėjo 17 dieną. Juose balsuoti galės 150 federacijos narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
Jie jau senai krepš barščiuose dabar tik atsibudo kad jaunima reik auginti???.

???

??? portretas
Ar jis turi kiau šus?

Manau

Manau portretas
Garastas taikliai pastebėjo. Iš Žalgirio atleistas Javtokas nori visą LKF tvarkyti. Nelogiška.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių