Dešimt Čempionų lygos krepšininkų: juos stebėti bus įdomiausia

  • Teksto dydis:

Šiandien startuos FIBA Čempionų lyga, kurioje Lietuvos garbę gins Klaipėdos „Neptūnas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“, o užsienio klubuose rungtyniaus penki tautiečiai.

Tinklalapis basketnews.lt pristato dešimt krepšininkų – po penkis užsieniečius ir lietuvius, – kuriuos stebėti bus įdomiausia.

Keithas Langfordas, Atėnų AEK

Jono Mačiulio atstovaujamoje Atėnų AEK žais Europoje puikiai pažįstamas krepšininkas – 36-erių metų 193 cm ūgio K. Langfordas, kuris per savo karjerą dukart laimėjo Eurolygos rezultatyviausio krepšininko apdovanojimą.

Vieną iš jų gynėjas atsiėmė vos prieš dvejus metus, kai Kazanės UNIKS gretose rinko po 21,8 taško. Praėjęs sezonas nepateisino amerikiečio lūkesčių – jis Atėnų „Panathinaikos“ ekipoje Eurolygoje gaudavo pasireikšti po dvidešimt minučių ir pelnė po 10,7 taško.

„Noriu persikelti ten, kur galėčiau vėl būti savimi. „Panathinaikos“ komandai padėkojau už sezoną, buvo smagu, bet turiu vėl būti savimi. Kalbu apie savo vaidmenį. Dėl visko šį sezoną esu patenkintas, bet noriu baigti karjerą žaisdamas taip, kaip man yra įprasta. Norėjau daugiau galimybių pasižymėti ir ilgesnio žaidimo laiko.

Rungtyniauju keturiolika metų ir per pastaruosius 13 sezonų niekada nežaidžiau po 11, 14 ar 15 minučių. Man svarbiausia tai, kad turėčiau laisvės būti tokiu žaidėju, koks esu“, – tinklalapiui „talkbasketball.net“ vasarą sakė K. Langfordas.

 

 

Kol kas K. Langfordo norai pildosi. Graikijos lygoje amerikietis žaidžia po 29 minutes ir pelno po 16,7 taško.

Marcelinho Huertas, Tenerifės „Iberostar“

Pastaruosius dvejus metus Vitorijos „Baskonia“ gretose žaidęs brazilas iš stipriausios Europos lygos keliasi į FIBA Čempionų lygą.

Tenerifės salos komandą papildęs įžaidėjas nuo 2009 metų rungtyniavo Eurolygos arba NBA komandose, o dabar pamatysime, kaip jis atrodys žemesniame lygyje.

Praėjusį sezoną atletas „Baskonia“ ekipoje neprapuolė ir buvo vienas svarbiausių krepšininkų – vidutiniškai pelnė po 7,8 taško bei atliko po 4,7 rezultatyvaus perdavimo.

Jaromiras Bohačikas, Nymburko ERA

Čekijos rinktinė pasaulio čempionate užėmė šeštąją vietą, o prie to itin prisidėjo šis 27-erių metų 198 cm ūgio snaiperis.

Jis vidutiniškai per 30 minučių rinko po 15,3 taško (42,6 proc. trit.), atkovojo po keturis kamuolius ir atliko po 2,4 rezultatyvaus perdavimo.

 

 

Tarptautinėje arenoje šis čekas jau yra pastebėtas. Ar jis savo akcijas pakels ir klubiniame krepšinyje?

Jerai Grantas, Strasbūro IG

Iš Klaipėdos „Neptūno“ J. Grantas išvyko į Prancūzijos lygos Strasbūro IG ir kol kas rodo solidžius rezultatus. Jo vidurkiai Prancūzijos lygoje – 11,3 taško, 3 atkovoti kamuoliai ir 1 blokas.

„Neptūno“ komandoje FIBA Čempionų lygoje centras buvo sunkiai sulaikomas: pelnė po 14,5 taško, atkovojo po 8,3 kamuolio, atliko po 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 18,1 naudingumo balų.

 

 

Naujas iššūkis 30-ies metų 202 cm ūgio krepšininkui – dominuoti tarp individualiai geresnių krepšininkų, o konkurenciją jam sudaro veteranas Ali Traore.

Janis Blūms, Rygos VEF

37-erių metų latvis J. Blūms pradeda 21-ąjį savo profesionalios karjeros sezoną. Šį sezoną jis grįžo į gimtinę ir apsivilko Rygos VEF marškinėlius.

Metai šiam krepšininkui ne kliūtis – jis jungtinėje Latvijos ir Estijos lygoje kol kas per ketverias rungtynes renka po 14 taškų, o tritaškius atakuoja 39,4 proc. tikslumu.

 

 

Pastaraisiais metais savo karjeroje J. Blūms Permės „Parma“ ir Saragosos „Tecnyconta“ ekipose nebuvo lyderis, tačiau tapti juo net ir tokio amžiaus gali gimtosios šalies komandoje.

Martynas Sajus, Panevėžio „Lietkabelis“

23-ejų 208 cm ūgio vidurio puolėjas per savo karjerą žaidė tik viename tarptautiniame turnyre – Eurolygoje, kurioje savo jėgas krepšininkas tikrinosi rungtyniaudamas Kauno „Žalgiryje“.

Po solidaus sezono Lenkijoje (vid. 12,1 taško, 6,2 atkovoto kamuolio ir 1,2 bloko) centras grįžo į Lietuvą ir apsivilko Panevėžio „Lietkabelio“ marškinėlius, su kuriais kol kas atrodo puikiai.

 

 

Jo vidurkiai LKL – 10,6 taško, 6,8 atkovoto kamuolio, 1,8 rezultatyvaus perdavimo, du blokai ir 16,2 naudingumo balo.

Dviejų blokų vidurkis – geriausias Lietuvos krepšinio lygoje, o bent vieną bloką jis atliko visose penkeriose rungtynėse.

Mindaugas Kupšas po gero praėjusio sezono iš Panevėžio „Lietkabelio“ išvyko į Jeruzalės „Hapoel“. Galbūt bus pastebėtas ir naujasis „Lietkabelio“ centras?

Gytis Masiulis, Klaipėdos „Neptūnas“

21-erių 207 cm ūgio G. Masiulis jau apšilo kojas FIBA Čempionų lygoje, kurioje praėjusį sezoną rinko po 6,8 taško ir 3,1 atkovoto kamuolio.

Tada jis aikštėje gaudavo tik po septyniolika minučių, tačiau dabar jo vaidmuo komandoje yra pasikeitęs. Ekipoje neliko J. Granto, o G. Masiulis Tomo Rinkevičiaus schemose kartais pastumiamas ir į vidurio puolėjo poziciją.

 

 

Jis šiuo metu yra naudingiausias „Neptūno“ krepšininkas: LKL efektyvumas siekia 14,8 balo. G. Masiuliui atėjo laikas tapti lyderiu ir Čempionų lygoje.

Tadas Sedekerskis, Klaipėdos „Neptūnas“

Vitorijos „Baskonia“ komandoje daug šansų pasireikšti negavęs T.  Sedekerskis savo talentą bandys parodyti FIBA Čempionų lygoje.

Šis 21-erių metų 204 cm ūgio puolėjas šiuo metu pagal rezultatyvumą „Neptūno“ komandoje yra tik devintoje vietoje (LKL vid. po penkis tšk.), tačiau pagal naudingumą – antras (vid. 11,4 naud. balo).

 

 

Krepšininkas LKL gauna po beveik 21 žaidimo minutę, o per jas atkovoja po šešis kamuolius, atlieka po 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir perima po 1,2 kamuolio.

Šio krepšininko pasirodymą šį sezoną seks ne tik „Neptūno“ ir Lietuvos krepšinio sirgaliai, bet ir Vitorijos „Baskonia“, kuriai vis dar priklauso šis puolėjas.

Šarūnas Vasiliauskas, Gaziantepo „Royal Hali“

Galbūt apie šį krepšininką pastaraisiais metais nebuvo taip dažnai girdima, tačiau jo rezultatai Turkijoje prašosi apie jį priminti vis dažniau.

Praėjusį sezoną toje pačioje Gaziantepo komandoje Turkijos lygoje 30-ies metų 188 cm ūgio įžaidėjas vidutiniškai per 30 minučių pelnė po vienuolika taškų ir atliko po 4,6 rezultatyvaus perdavimo.

Tada krepšininkas žaidė tik Turkijos lygoje, o dabar grįžta į Europos turnyrą bei bus dar labiau matomas.

Mindaugas Kupšas, Jeruzalės „Hapoel“

Izraelio krepšinis lietuvių nematė dvylika metų, o M. Kupšas atvyko ne bet kur, o į vieną iš šalies grandų – Jeruzalės „Hapoel“.

216 cm ūgio vidurio puolėjas Izraelio komandoje sėkmingai pasirodė lygos taurės turnyre, kuriame ekipa iškovojo titulą, o lietuvis vidutiniškai pelnė po 11 taškų.

M. Kupšas dėl legionierių limito praleido pirmąsias dvejas Izraelio lygos rungtynes, tačiau save galės pademonstruoti FIBA Čempionų lygoje, kurioje jo ekipa yra viena iš favoričių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių