Po solidžios pergalės – Š. Jasikevičiaus džiaugsmas dėl auklėtinių gynybos

  • Teksto dydis:

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ pirmosiose Eurolygos rungtynėse 76:66 pranoko Maskvos CSKA, o strategas po susitikimo labiausiai išskyrė savo auklėtinių gynybą.

„Gynyba buvo pagrindinis faktorius. Turime būti patenkinti savo darbu gynyboje, nes šioje srityje turėjome labai gerų momentų“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Bene ryškiausia CSKA žvaigždė Mike‘as Jamesas per 29 minutes pelnė trylika taškų (2/3 dvit., 1/5 trit., 6/9 baudų), atliko keturis rezultatyvius perdavimus, tačiau šešis sykius suklydo bei surinkoiš viso septynis naudingumo balus. Tai pažymėjo ir Š. Jasikevičius.

„Žaidėme prieš labai talentingą komandą puolime ir žinojome, kaip juos sustabdyti. Mes palikome Jamesą žemiau jo įprastų vidurkių“, – teigė „Barcos“ strategas.

Vis dėlto Š. Jasikevičius pabrėžė vieną aspektą, ties kuriuo jo komandai teks dirbti. Tai – gebėjimas uždaryti rungtynes.

„Žaidėme gerai, tačiau vienu metu užstrigome ir grįžome į rungtynes, kai vėl suradome būdų, kaip pelnyti taškus. Šitaip sugrįžti (į rungtynes) visada yra sunku, bet mes tai padarėme. Visgi vis dar turime problemų su rungtynių uždarymu ir aš noriu ties tuo dirbti kaip įmanoma sunkiau“, – sakė Š. Jasikevičius.

„Barcos“ gretose rezultatyviausiai žaidęs Brandonas Daviesas pelnė 18 taškų (7/9 dvit., 4/5 baudos), atkovojo keturis kamuolius, išprovokavo septynias pražangas bei surinko 20 naudingumo balų.

„Jo energija kartais atsisuka prieš jį patį, – apie amerikiečio pasirodymą sakė Š. Jasikevičius. – Vis tik aš geriau turėsiu tokį žaidėją, nei tą, kuriam energijos stinga.“

„Turėjome sunkų momentą trečiajame kėlinyje, bet sugebėjome išlipti iš duobės dėka gero komandinio darbo“, – po rungtynių sakė pats B. Daviesas.

Kitą ketvirtadienį „Barcelona“ išvykoje žais su Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipa, kuri pirmajame ture 73:69 palaužė Stambulo „Anadolu Efes“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių