Po Eurolygos taisyklių pokyčių – kirčiai iš „Chimki“ direktoriaus lūpų

  • Teksto dydis:

Eurolyga pirmadienį patvirtino taisyklių pakeitimus, tačiau naujovės patiko ne visiems, o ypač Maskvos srities „Chimki“ direktoriui Pavelui Astachovui.

„Gerbiame Eurolygą kaip turnyrą, gerbiame savo sirgalius ir labai mylime krepšinį, – „Ria Novosti“ sakė P. Astachovas. – Pasikvietėme jaunus žaidėjus, kad galėtume išvykti į Ispaniją ir sužaidėme geriausiai, kaip tik galėjome.“

„Dabar paaiškėjo, kad galėjome niekur nevažiuoti ir į nieką nekreipti dėmesio. Būtume gavę 0:20 pralaimėjimus, tačiau rungtynės būtų perkeltos, kaip kitoms komandoms. Mano nuomone, šioje vietoje yra pažeidžiamas sportinis principas. Visi turnyre turėtų būti lygūs, tačiau panašu, kad kai kurios Eurolygos komandos yra lygesnės už kitas“, – tęsė P. Astachovas.

Pagal naujausius Eurolygos taisyklių pakeitimus, nuo šiol nebeliks techninių pralaimėjimų už tai, jei komanda negalėjo atvykti į rungtynes dėl didelio skaičiaus užsikrėtimų koronavirusu.

Kadangi naujieji nuostatai galios atbuline data, sausi iš balos išlips Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Vilerbano ASVEL klubai, kurie pagal pirminę tvarką būtų gavę po du techninius pralaimėjimus. Vis tik koronaviruso ir traumų pakirsti „Chimki“ laikėsi ir į visas rungtynes važiavo turėdami mažą ir jauną sudėtį.

Kaip teigė P. Astachovas, jo manymu paskutinių „Chimki“ rungtynių rezultatai turėtų būti atšaukti.

„Logiškiausia būtų, jei Eurolyga atšauktų mūsų paskutinių trejų rungtynių rezultatus, kuriuose žaidėme ne stipriausios sudėties dėl užsikrėtimų COVID-19 ir perkeltų susitikimus į kitas datas.

Tai būtų sąžininga. Jeigu tai neįvyks, matysime dvigubų standartų taikymą. Tokie sprendimai neprideda solidumo turnyrui“, – teigė „Chimki“ direktorius.

P. Astachovas taip pat nesutiko su tuo, jog naujosios Eurolygos taisyklės bus taikomos atbuline data.

„Mintis pakeisti taisykles, susijusias su koronavirusu, yra teisinga, tačiau kai kurie punktai verčia kelti klausimus. Ypač tas punktas, pagal kurį naujosios taisyklės galioja atbuline data. Taisyklės, pagal kurias žaidžiame, yra krepšinio ir jos negalioja atbuline tvarka. Jeigu priimamos naujos taisyklės, jos įsigalioja nuo to momento, kai tik yra priimamos“, – dėstė P. Astachovas.

„Kai turėjome penkis sergančius krepšininkus, kreipėmės į Eurolygą su prašymu atidėti mūsų rungtynes Ispanijoje. Mače su „Žalgiriu“ turėjome tik penkis pagrindinės sudėties žaidėjus, taigi prijungėme tris krepšininkus iš jaunimo komandos.

Eurolyga nesutiko perkelti mūsų susitikimų Ispanijoje. Prieš priimant taisyklių pakeitimus, Eurolyga kreipėsi į visus klubus, norėdama išgirsti nuomonę apie naujus nuostatus. Visas mintis, kurias išsakiau čia, aš išdėsčiau ir Eurolygai“, – užbaigė P. Astachovas.

Kirčių Eurolyga susilaukė ir iš Ispanijos žaidėjų asociacijos prezidento Alfonso Reyeso. Ispano teigimu, koronavirusas Eurolygai yra praktiškai neegzistuojantis.

„Burbulas Valensijoje suveikė todėl, nes mes, ACB ir sveikatos organizacijos, glaudžiai bendradarbiavome. Laikėmės griežto protokolo ir baigiamasis sezono turnyras praėjo sklandžiai.

Tuo metu Eurolygai koronavirusas yra praktiškai neegzistuojantis. Būtent todėl jie nepadarė jokių prisitaikymų prie savojo kalendoriaus. Žinojome, jog susitvarkyti su viruso krize bus sunku, nes kiekviena šalis Europoje yra tarsi atskiras pasaulis“, – Ispanijos žiniasklaidai sakė A. Reyesas.

„Tai nėra pirmas kartas, kai Eurolyga apie save galvoja labiau nei žaidėjus. Krepšininkai yra laikomi bereikšmiais, kuomet priimami svarbūs sprendimai“, – užbaigė Ispanijos žaidėjų asociacijos prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių